Familierum i det gamle køkken

Kære Lone,

Vi er en stor familie med mange interesser, og vi har valgt at bygge om, så vi forhåbentlig bedre kan være der alle sammen. Det indebærer, at husets oprindelige og ikke så store køkken flyttes ind i vores stue, og det gamle køkken slås sammen med et herreværelse til et stort multirum, hvor vi har følgende ønsker:

  • Lektie/computerplads til mindst 3
  • Masser af hyldemeter til bøger og spil
  • Sofa/gæsteseng
  • Hyggehjørne til læsning, snak og film

Vh Lisa

Hej Lisa,

Lukker I til stuen, bliver rummet meget langt - og at lukke døren til husets centrale trapperum er ikke nogen god eller praktisk løsning. Udgangspunktet er derfor, at begge døre bliver.
Det er til gengæld ikke så svært at forestille sig, hvor rart et familierum det kan blive; Jeg opfatter herreværelsesdelen som den stille afdeling med plads til sofa og gæster med hygge og film, mens delen nærmest trapperummet er mere aktivt og derfor indrettes med borde, pc´er og masser af reoler.
Der er to forslag til indretning af arbejdspladserne:

Forslag A har to borde i forlængelse af hinanden hvilket giver 4 pladser og en stor sammenhængende reol på modsatte væg imellem dørbladene.
Det giver også god gulvplads. Reolerne kan væghænges med 3,5 x 3,5 elementer på hver led i grundstørrelsen 70 x 70 x 35 cm. Se hos At-Bo om der er noget, I kan lide.

Forslag B har to borde stående ud i rummet og det tredje bord overfor.
Reolerne er her to høje sektioner med 3 eller 3,5 i hver afhængigt af lofthøjden, også her i målene 70 x 70 x 35 cm.
I kan markere de to forskellige funktioner med gulvtæpper. I forslag A med en lang løber, og i forslag B med et tæppe, der samler hyggeafdelingen.

Kh Lone