Nanna Ditzel bordopdækning fra Rosendahl
© Rosendahl

Dæk op med nyt design af Nanna Ditzel og Rosendahl

Viskestykker, grydelapper og bordskånere og meget mere skabt af Rosendahl med udgangspunkt i et tapet fra 50erne af Nanna Ditzel.

Tapet bliver til køkkendesign

Nanna Ditzel var ubestridt den største kvindelige møbeldesigner fra den danske designguldalder omkring midten af forrige århundrede. Hendes Trinidad-stol med sit dansante vifteformerede sæde og ryglæn er ganske enkelt noget af det mest fuldente, som epoken frembragte.

Nanna Ditzel designede mange andre ting i sit lange designerliv, der først endte i 2005 (1923-2005). Hvis du bryder din hjerne og ikke kan huske, at hun nogensinde har designet grydelapper og viskestykker, så er du ikke helt galt afmarcheret.

Designbrandet Rosendahl har i deres nye køkkenlinje nemlig lavet et remake af et andet Nanna Ditzel-design fra en helt anden sfære.

Rosendahl har taget udgangspunkt i et vægtapet, som Nanna Ditzel designede i 50erne. Her i dette tapet har Rosendahl fundet et mønster med kvadratiske felter udfyldt med parallelle linjer af forskellig bredde. Mønsteret går igen i forskellige farver og former i de talrige forskellige Nanna Ditzel-køkkenprodukter, som Rosendahl lancerer nu.

Nanna Ditzel viskestykke, grydelapper og papirserviet
© Rosendahl

Nanna Ditzel på kryds og tværs

Nanna Ditzel kaldte selv sit tapet for kryds og tværs. Sådan omtaler Rosendahl også den nye Nanna Ditzel-køkkenlinje, som er lavet i samarbejde med den afdøde designers familie.

Det grafiske mønster fra Nanna Ditzels hånd går igen i forskellige transformationer i dagligdags produkter som papirservietter, viskestykker, grydelapper og bordskånere.

Find de Nanna Ditzel-inspirerede køkkenprodukter i Rosendahls webshopeller i nogle af de mange detailbutikker, der forhandler Rosendahl.