7 lækre julegaveideer til livsnyderen, der har (næsten) alt

Mangler du inspiration til de sidste julegaver – eller måske en lille ekstra ting til dig selv? Her er de bedste køb, der spreder glæde og hygge og er et sikkert hit hos selv de kræsne modtagere.

Kaffe til julegave
© Bodum

De fleste af os er kaffedrikkere, så hvorfor ikke give en god kop kaffe i julegave? Glæd familien, kæresten, vennerne eller dig selv med en julegave, der gør livet lidt lækrere – hver dag.

Der findes et væld af bryggemetoder, som hver især giver en smagfuld kop kaffe. Men faktisk er genvejen til den perfekte kaffe helt enkel: Gode kaffebønner, friskkogt vand, en glaskande og stålfilter. Det er alt, hvad der skal til. Ingen papirfiltre eller kapsler. Intet overflødigt.

En af de mest populære måder at brygge kaffe på lige nu er nemlig som slow brew – hvor kaffen brygges langsomt og helt enkelt, med fokus på kvalitet. Netop den gode kop kaffe har været gennemgående for danske Bodum siden begyndelsen i 1944, hvor Britta og Peter Bodum stiftede selskabet. Du kender helt sikkert Bodum for den franske stempelkande Chambord, der i dag kan findes på Museum of Modern Art og et utal af hjem verden over - i 55 lande faktisk. Bodum er stadig familieejet med sønnen Jørgen Bodum ved roret.

Bliv inspireret til skønne julegaver fra Bodum til kaffeelskeren her.

Kande og glas til kaffe
© Bodum

Bodum har netop lanceret en unik elkeddel med såkaldt Gooseneck, der er specielt udviklet til at hælde den helt rigtige vandstråle over kaffebønnerne på Pour Over-kaffebryggeren.

Hvis du ikke har brygget kaffe på Pour Over før, så se guiden her.

Kaffekande til julegave
© Bodum

Gooseneck elkeddel med kork, 0,8 l., 699,95 kr., Bodum

Byg din egen kaffe - den perfekte julegave
© Bodum

Pour Over kaffebrygger med kork, 0,5 l., 249,95 kr., Pavina dobbeltvægget glas, 2 stk., 179,95 kr, Bodum

Stempelkande til julegave
© Bodum

Chambord stempelkande, 1 l., 399,95 kr, Pavina dobbeltvægget glas, 2 stk., 179,95 kr., Bodum

En af de foretrukne måder at brygge kaffe på er med stempelkanden - og med god grund. Det er en af de mest bæredygtige bryggemetoder, og når du brygger uden filter, bevarer kaffen de naturlige olier fra bønnerne, og det giver en mere rund smag.

Du kender helt sikkert allerede den franske stempelkande Chambord, der nærmest er blevet ikonet på danske Bodum. Den er solgt i over 100 mio. eksemplarer verden over og er udstillet på Museum of Modern Art i New York. Stempelkanden har fået sit navn, fordi den er opkaldt efter Chateau Chambord i Frankrig – designet på stempelkanden er nemlig inspireret af tårnene på slottet.

Læs, hvordan du brygger den bedste kop kaffe på stempelkande.

Grinder til at lave kaffe
© Bodum

ePEBO vakuum-brygger, 1499,95 kr. Bistro kaffekværn, 1195,95 kr., Bodum.

Måske har du allerede hørt om at brygge kaffe med vakuum eller "Siphon", der ikke kun ser flot og futuristisk ud, med vandet der bobler i kolben – smagen af kaffen er også helt i top. Verden over brygger kaffenørder og baristaer på kaffebarerne med vakuum, og danske Bodum har med deres ePEBO gjort det let at gøre dem kunsten efter derhjemme.

Men faktisk er vakuum-kaffebryggeren ikke en ny opfindelse. Stifteren af Bodum, Peter Bodum, fik fat i en vakuum-brygger fra Frankrig i 1950’erne og var meget imponeret over kaffens smag, men synes, vakuum-bryggeren var for dyr. Derfor begyndte han selv at producere den oprindelige PEBO vakuum-brygger – PEBO står for Peter Bodum. I dag er den blevet elektrisk og hedder ePEBO.

Se, hvordan du brygger smagfuld kaffe på ePEBO fra Bodum.

Kaffekværn i julegave
© Bodum

Bryg din kaffe på friskmalede bønner, Bistro elektrisk kaffemølle, 399,95 kr., Bodum.

Kaffe i julegave
© Bodum

Den klassiske stempelkande Bristro fra 1974 i en redesignet special edition jubilæumsudgave til Magasin med brudsikre glas, 349,95 kr (Særpris hele december i Magasin 98,00 kr.), Bodum.

Mælkeskummer til julegave
© Bodum

Prikken over I'et, hvis du elsker din kaffe med mælk – lav hurtigt lækkert mælkeskum med Bistro elektrisk mælkeskummer, 499,95 kr, Bodum.

Har du fået mod på at udforske kaffe-universet endnu mere? Vi har samlet kaffeeksperternes allerbedste tips til at brygge smagfuld kaffe – du finder guides til bryggemetoder og får tips og tricks til at vælge de rigtige kaffebønner, hvor groft eller fint bønnerne skal males, hvilken vandtemperatur du helst skal brygge kaffen ved og meget, meget mere.