© Lone Barslund

Kan vi bytte om på etagerne?

Mette har skrevet til BO BEDREs indretningsekspert for at høre, om hun og kæresten kan iværksætte den helt store kolbøtte i deres nye lejlighed. Læs svaret her.

Hej Lone,

Vi har netop overtaget vores drømmebolig, eller kommende drømmebolig. For lejligheden har potentiale, men vi kan ikke helt skære kagen optimalt.

Som du kan se, er der på 5. sal en vidunderlig terrasse, som vi meget gerne vil udnytte lidt mere ved at flytte køkken og stuen derop i stedet. Men samtidig vil vi gerne have 3 soveværelser, så der er 2 børneværelser...Det må kunne lade sig gøre på en måde, så man udnytter den store vestvendte terrasse bedst muligt.
Hvad tænker du?

Vi er meget spændt på at høre fra dig.

Med venlig hilsen Mette Frich Mathiesen

Kære Mette.

Den største ulempe jeg kan finde ved at bytte rundt på etage-indholdet, er at I ikke længere kommer hjem direkte til fælles-etagen med køkken og alrum / stue, men skal ovenpå med indkøb osv. En anden er at I kommer til at gå ud på altanen fra jeres soveværelse, hvor I får direkte indblik i det ene børneværelse, hvilket nok kan være lidt generende for barnet, der skal bo der.

Desuden ligger badet også på 5. sal, mens der kun er toilet på værelsesetagen, når I bytter rundt. Det vil være mest optimalt hvis toilettet kan udvides med en bruseniche, så badet fjernes fra alrummet på øverste etage eller ændres til gæstetoilet med døren flyttet væk fra køkkenet.

Men ellers som skitseret: tre værelser på 4. sal, hvor jeres det største soveværelse kan udnyttes ved at den inderste del tages fra til et stort skabsrum til diverse sager plus tøj.

Øverst på fællesetagen fjernes alle vægge hvis muligt, så man kommer op til et stort åbent rum med køkken nærmest trappen og opholdsafdeling ved altanen.

Venlig hilsen Lone