© Lone Barslund

"Jeg mangler lys og albuerum i min lejlighed"

Denne læser savner bevægelsesfrihed i sin lejlighed. Det er oprindeligt en 3-værelses, men en væg mellem to rum er væltet. Det har skabt flere problemer end løsninger ...

Kære Lone.

Jeg mangler et godt råd med hensyn til indretning af min 3-værelses lejlighed.

Altså oprindeligt en 3-værelses, men forrige ejer har fjernet væggen imellem de to stuer, så der i dag er et kombineret spise- og opholdsrum med altan mod vest.

Soveværelset er småt men med fransk altan og ligger opad køkkenet.

Mit problem er, at der mangler albuerum og dagslys på tværs af lejligheden, og det smalle køkken lægger ikke op til hygge omkring madlavning, som jeg ellers godt kan lide, men jeg kan ikke rigtig se en god løsning.

Bedste hilsener Malene K.

Kære Malene,

Nu skriver du ikke noget om, hvor meget krudt du vil bruge på projektet, men jeg kaster et forslag efter dig, som du kan tygge på og overveje.

Jeg vil foreslå at du genopfører væggen imellem de to stuer og flytter dit soveværelse ind i den mindste stue. Når det er på plads fjerner du væggen imellem køkken og soveværelse og indretter et dejlig lyst og rummeligt køkken-alrum med masser af plads til mad og gæster.

Vil du for alvor have gennemlyst lejligheden, fjerner du et stykke af den gennemgående, bærende midtermur, så stue og alrum hænger sammen og du får glæde af rummeligheden fra både altan og fransk altan overalt i lejligheden.

Der skal laves beregning på det jern, der skal erstatte den bærende væg og du skal evt. have tilladelse af ejerforeningen og kommunen.

Mange hilsener Lone