Undgå at tulipanerne bliver slatne som spaghetti

Afskårne tulipaner er en åbenbaring, især om foråret Men hvorfor opgiver de så hurtigt livet i vasen? Og hvad gør man for at undgå den slatne skæbne? Her er 6 tricks, der holder tulipaner friske dobbelt så længe.

Tulipaner skal behandles som salat

Tuiipaner opfører sig ligesom salat. De påvirkes hurtigt af temperaturskift og er ikke specielt glade for at komme ind i stuevarme.

Men hvordan kan man holde dem ranke og 'sprøde' så længe som muligt? Her er 6 tricks, som internettet generøst har leveret - og som der er enighed om.

6 tricks, der holder afskårne tulipaner friske dobbelt så længe

  1. Smid en mønt i vasen. Det første trick er lidt et wild card, men til gengæld er vi faldet over det flere steder, når der rådgives om at holde tulipaner friske.
    Trick'et går ganske enkelt ud på at smide i mønt i vasen med vand. Kobberet i møntet skulle efter sigende blive optaget som et effektfuldt stof i de afskårne blomster.

  2. Koldt vand, koldt vand og koldt vand. Tulipaner er ikke til det lumre vand. Disse blomster har brug for koldt vand, som skiftes ud jævnligt.

  3. Køb tulipaner, der ikke har åbnet sig endnu og - hvis det er muligt - fold dem ind i et stykke vådt tekstil eller papir, så stænglerne ikke er uden væske på vejen hjem fra butikken.

  4. Klip tulipanerne til - ca. 0,6 cm's beskæring skulle kunne gøre det.

  5. Tilsæt næringstoffer til bukettens vand - enten i brevform eller væske. Tal med blomsterhandleren om det. Disse miksturer giver ikke alene næring i form af sukker og andet, men sørger også for at holde bakterier nede. Det sidste er vigtigere, end man tror, og vasen skal være så ren som muligt.

  6. Anbring tulipanerne rigtigt som vist på tegningen herover fra wikiHow. Vasen skal være høj og mindst gå til midten på blomsterne. Stil tulipanerne, så de kan læne sig op ad vasens kanter.