© Fritz Hansen

Superflotte sommerfavoritter fra Fritz Hansen

Gør dig klar til at blive sommerforelsket. Fritz Hansen byder sommeren velkommen med ikoniske designklassikere som Svanen, Ægget og en række lækre accessories.

I sommeren 1960 slog SAS Royal Hotel i København, tegnet af Arne Jacobsen, dørene op for første gang. I samarbejde med hotellet designede den verdenskendte arkitekt blandt andet to møbler, der siden skulle vise sig at stryge til tops blandt de mest ikoniske og kendte klassikere i dansk møbelhistorie: Svanen og Ægget.

Svanen blev designet til lobbyen og loungeområderne i SAS Royal Hotel i København i 1958, og teknologien bag det organiske design, der stadig folder sine vinger ud den dag i dag, var dengang nyskabende. Stolen har ingen lige linjer - kun kurver. Designentusiaster verden over har forelsket sig i mesterværket, der som et stykke verdenskunst bringer et sofistikeret udtryk ind i indretningen.

Svanen
© Fritz Hansen

Sammen med Svanen er Ægget en af Arne Jacobsens største triumfer. Den blev sammen med Svanen, Svanesofaen, Serie 3300 og Dråben designet til SAS Royal Hotel i København i slutningen af 1950'erne, og således skrev den anerkendte arkitekt dansk designhistorie på verdensplan. Æggets organiske former står i smuk skulpturel kontrast til de fleste rums mange vandrette og lodrette flader, og med frit valg af polstring og farve kan man skabe et unikt kunstværk til sin stue.

Ægget
© Fritz Hansen

Udover de store tidløse klassikere har Fritz Hansen samlet en række accessories sommerfavoritter - blandt andet flere spændende nyheder tegnet af den unge spanske designer Jaime Hayon, der på rekordtid er blevet en af de danske møbelbrands yndlingsdesignere. Også danske Cecilie Manz står bag nogle af Fritz Hansens sommernyheder i år med en række elegante keramikdesign.

Accessories
© Fritz Hansen