Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ny rumfordeling i nykøbt lejlighed – hvad skal ligge hvor?

"Det er en meget nedslidt omgang, hvor der skal laves helt ny el, nye gulve samt badeværelse og køkken." Der er nok at tage fat i for vores arkitekt. Find hendes bedste råd her.

Hej Lone,

Vi overtager vores nye lejlighed til februar og vil gerne have din hjælp til indretning af rummene.

Det er en meget nedslidt omgang, hvor der skal laves helt ny el, nye gulve samt badeværelse og køkken, men vi faldt for den fordi der på et tidspunkt er tilkøbt mere plads fra nabolejligheden og der er altan på vej.

Toilettet, hørende til den venstre, tilkøbte del, er nedlagt og her er der pt køkken, men vi ønsker at flytte alrummet over til den side hvor altanen kommer, hvis det kan lade sig gøre.

Vi får brug for to soveværelser og der ud over ønsker vi os som sagt et alrum og en stue.

Vi håber meget at du vil kikke på det.

Vh. familien Hansen

Hej familien Hansen,

Skønt at starte det nye år med helt nye planer og snart et dejligt sted at bo.

Det er selvfølgelig ærgerligt at noget af det eneste nye, der er lavet i lejligheden, er køkken- alrummet i venstre side, men jeg forstår godt at I vil flytte alrummet om til altan-siden, hvor alle får mest mulig glæde af den.

Når alt således er revet ned i venstre side, kan I indrette soveværelse og det nye badeværelse ved at re-etablere væggen.

For at komme forbi badeværelset til soveværelset, bliver I nødt til at bruge lidt plads på en mellemgang. Ved at vinkle væggen med badeværelsesdøren, får I mere plads at komme omkring på.

Det nye toilet kobles på den oprindelige faldstamme og køkkentrappedøren blændes, så der bliver plads til en rummelig bruseniche ved siden af toilettet. De to glasdøre skal kunne svinges ind mod brusevæggen, så I får mest mulig plads på gulvet foran vaskebord med vaskemaskine under bordpladen ved vinduet.

På den anden side bygger I så toilet, bad og værelse om til det nye alrum.

Adgangen flyttes, så I udnytter arealet imellem de to køkkensider til både arbejdsareal og gennemgang til altanen.

På væggen mod badeværelset placeres kølefryseskab i hjørnet ved siden af vaskeskab og opvaskemaskine. Bordet skæres af ved køkkentrappedøren i samme vinkel som døren har, når den står helt åben.

”Øen” indrettes med ovn, kogetop og skuffer på køkkensiden og 30 cm dybe skabe på siden mod spisebordet.

Mod gaden er der så de to rum, hvor det ene skal bruges til værelse og det andet til stue.

Jeg tænker at det virker mest naturligt at placere værelset i hjørnet, så man kan gå mere direkte fra køkken til stue.

Rigtig god ombygning.

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler