© Christie's

Nøgen kvinde og rød sofa solgt for 1,2 milliarder kr.

Auktionshuset Christie's slog ekstra hårdt med hammeren i går, da et italiensk maleri blev solgt til 1,2 milliarder kroner.

Værk af Amedeo Modigliani fik Christie's til at koge

Der gik et sus gennem den internationale kunstverden, da auktionshuset Christie's i New York i går kunne meddele, at ét maleri havde indbragt 1,2 milliarder kroner. Ét maleri ...
New York Times fortæller, at stemningen i den overfyldte auktionssal var særdeles intens. Kunstverdenen er tilsyneladende et overophedet sted at befinde sig for øjeblikket, der tales om kunstbobbel, og de helt store spillere var klar.
Kunstneren selv, italienske Amedeo Modigliani, kunne af gode grunde ikke deltage, han er død for længst, men hans iltre ånd zig zaggede gennem salen, da værket 'Nu Couche' resulterede i en regulær budkrig – og et endeligt salg på 170,4 millioner dollars.

Dermed placerer dette stykke kunst sig på anden pladsen over verdens dyreste malerier solgt på auktion nogensinde. Det er naturligvis Picasso, som står på tronen – med et salg af 'Les Femmes d'Alger', der indbragte 179,4 millioner dollars i maj i år.

Amedeo Modiglianis maleri er et portræt af en nøgen, mørkhåret kvinde. Hun ligger henslængt på en blodrød divan, i dag er et forholdsvist ærbart motiv. Det var dog ikke tilfældet i begyndelsen af 1900-tallet, da værket blev skabt, og dengang måtte politiet ligefrem gribe ind og lukke en udstilling i Paris, hvor 'Nu Couche' gav lidt for meget sved i håndfladerne.
Det tog i følge New York Times ni minutter at sælge mesterværket, og det vindende bud kom via mobiltelefon fra en kinesisk køber. Sælgeren, og nu milliardæren, Laura Mattioli Rossi, datter af en berømt, italiensk kunstsamler, var meget glad for udfaldet på Christie's.