Adam Aamann over stribevis af naturlige olier og ekstrakter, som han har blandet og duftet til for at opnå den helt rette balance.
Spændende duft-kombinationer
Han havde aldrig før prøvet at lave sæber, men læste op på det og gik i gang. Han trak på sin viden som kok i forhold til duftkombinationer, og som han ville have gjort det i sit køkken, brugte han kun de bedste ingredienser såsom naturlige olier, og i videst muligt omfang en såkaldt Co2-ekstraktion, som indeholder flere aromatiske forbindelser, og dermed er mere 1 til 1 i sin duft. Således dufter sæberne af dugfrisk timian, som man lige har gnedet mellem fingrene, eller af friskrevet citronskal.
Adam ville komponere dufte, som komplementerede den gastronomiske oplevelse, som vækkede de besøgendes sanser, og som samtidig var knyttet til Adams personlige erfaringer og erindringer fra et liv som kok.
– I sæben Woody Lemon er der timian og citron. Det er en klassekombination i køkkenet, som udspringer af middelhavskøkkenet, som er mit afsæt som kok. Jeg er også rigtig glad for asiatisk mad og Asien generelt, hvilket er repræsenteret i sæben Green Ginger. Sæben Rosemary Whip er bygget op omkring rosmarin og appelsin. Der er lidt cypres i den, og duften minder mig om at stå i varmen på en skråning i Provence med cyprestræer, en rosmarinbusk og nogle appelsintræer, fortæller Adam med et stort smil, og fortsætter:
– Jeg elsker duften af ægte vanilje, så sæben Mellow Vanilla dufter som en vaniljestang kombineret med citrusnoter. Den er tung, har sødme og er lidt dessertagtig.
På efterspørgsel fra restaurantens gæster er sæberne i dag sat i produktion på Adams fars kosmetikfabrik på Djursland, og Adam videreudvikler dufte i sit lille hjemmelaboratorium. Han arbejder bl.a. på at udvikle en håndcreme, som dufter af lavendel, som vækker stærke barndomsminder om ferier i Sydfrankrig, hvor bedstemoderen, havde en lejlighed, hvor der givetvis også blev lavet velduftende mad.