Her er Danmarks flotteste carporte

Arkitekterne har udvalgt de 10 flotteste – nu kan du stemme på din favorit.

Vær med til at kåre Danmarks flotteste carport

I løbet af april har danskere kunne sende billeder af deres carport ind til Bolius, som vil kåre Danmarks flotteste. Bolius afholder konkurrencen, da de synes, at carporten oftest ingen større anerkendelse og respekt får for sin funktion og æstetik. Videre vil konkurrencen give inspiration til alle, der overvejer at renovere eller investere i en nye carport.

Hele 70 danskere sendte billeder ind af deres carporte og nu har juryen bestående af Tine Nielsen, arkitekt og fagekspert i Bolius, og Pernille Hjorth, arkitekt og sekretariatsleder i Danske BoligArkitekter, udvalgt de 10 flotteste.

Herunder kan du se de 10 udvalgte, og nederst i artiklen kan du se, hvor du kan afgive din stemme.

© Annette Corell, privatfoto

Galvaniseret ærlighed

Enkel og ærlig løsning i galvaniseret stål. Carporten er rummelig og giver sig ikke ud for at være mere end den er.

Den matcher fint husets enkelhed uden at konkurrere om opmærksomheden.

© Knud Ramian, privatfoto

En ældre sag

Denne arkitekttegnede carport fra 1960’erne er et vellykket eksempel på hvordan man skaber sammenhæng imellem hus og carport.

Der er brugt få, men gode materialer – gule sten og sort træværk. Placeringen og carportens fine proportioner skaber en flot helhed og god stemning på ankomstarealet.

© Gitte Juel Holst, privatfoto

Den sorte kasse

Selvom denne carport bryder stilmæssigt med den fine, gamle murermestervilla, tager den alligevel udgangspunkt i husets tyngde og soliditet.

Carporten har grønt tag, og det er en god løsning, når man som her, har et hus med to etager og frit udsyn til carportens tag.

© Susanne og Søren Buje, privatfoto

”Hobbiten”

En rigtigt sjov løsning der giver mindelser om hobbit-landskaber.

Carporten er bygget ind i brinken og det grønne har med tiden fået lov at vokse vildt, så bilen og carporten i dag er nærmest usynlig.

© Betina Nielsen, privatfoto

Carport med fjord-udsigt

En elegant carport der både tilpasser sig huset og tager højde for landskabet og udsigten mod fjorden.

Carporten løfter med sin lethed og elegance det ældre murede hus.

© Kim Olesen, privatfoto

Den træfarvede kasse

Her er materialer, farver og enkelheden i detaljer taget fra gulstenshuset og brugt på carporten uden at denne konkurrerer.

De vandrette lister spiller fint sammen med linjerne i murværket. Det er smukt, at carporten er holdt i træ, hvilket passer smukt til gule sten. Derudover er carporten placeret, så der opstår en fin plads mellem de to bygninger.

© Elin Boelskifte, privatfoto

Indbygget i landskabet

Carportens lette trækonstruktion og gennemtænkte detaljer løfter taget til en svævende græsplæne, der bliver en naturlig del af haven.

Selvom det er en forholdsvis stor carport, syner den ikke af meget.

© Gyrithe Saltorp, privatfoto

Sorte lameller og runde søjler

Carporten har en meget fin detaljering med rundes søjler, lameller til klatreplanter og et flot tag, der ikke virker voldsomt.

Dette er en god carport, der ville klæde mange huse. Carporten skjuler udsigten til biler og cykler uden at lukke helt af.

© Ankerstjerne, privatfoto

Den klæder det klassiske typehus

Et meget vellykket eksempel på en carport der matcher én af de almindeligste hustyper – typehuset fra 60’erne og 70’erne.

Selvom den ligner en traditionel carport er der truffet nogle bevidste valg, der virker arkitektonisk stærke bl.a. er der lukket af med en vægskive ind mod naboen, og åbnet op ind mod egen have med en række elegante søjler.

© John Vallant, privatfoto

To niveauer

Dette er en flot løsning på problemet med hus og carport i to niveauer. Der er skabt en god forbindelse mellem vej og hus med trapper og et spændende espalier, som skaber skyggespil og i fremtiden vil give en grøn modtagelse.

Carporten har grønt tag, og det gør at den kommer til at virke som en forlængelse af haven.

Konkurrencen løber indtil d. 15. maj og du kan afgive din stemme hos Bolius her.