Sådan frisker du tulipanerne op og binder en smuk buket

Blomsterdesigner Annette von Einem viser her, hvordan du frisker dine tulipaner op, hvis de hænger – og giver også gode tips til, hvordan du binder en smuk buket.

Friske tulipaner er fantastiske

Tulipaner er en af danskernes yndlingsblomster, og det er der mange gode grunde til. En af dem er, at der måske næppe findes en fornemmelse, der er mere lækker end at kramme et bundt friske sprøde og knitrende tulipaner.

Men lige så smukke tulipaner er, når de ar friske og ranke, lige så triste og nedslående er de at se på, når hovederne hænger og stilken er slatten, Du kender garanteret synet, for det er lige præcis sådan mange af de billige tulipaner, man køber om foråret ser ud efter et par dage.

Sådan vækker du tulipanerne til live

Men fortvivl ikke, for blomsterdesigner Annette von Einem kender et rigtig blomsterbinder-trick, der kan give tulipanerne nyt liv:

Man skal blot lægge tulipanerne på et stykke papir - fx en serviet - og derefter rulle dem stramt sammen, uden at de dog skal blive maste. Derefter sættes blomsterne i en vase med vand og stilles køligt i et par timer. På den måde bliver tulipanerne igen vandmættede og spændstige.

Læs også denne guide med 6 tricks, der holder tulipaner friske dobbelt så længe.

Blomsterbuketter, der batter

Men hvad hjælper smukke tulipaner, hvis man ikke kan finde ud af at sætte dem i en buket? Endnu engang er der ingen grund til at fortvivle, for også dette har Annette von Einem en løsning på. Her er hendes tips på, hvordan man får

Den perfekte buket

... eller i hvert fald får en pænere buket, end du normalt gør.

  • Fjerne altid de nederste blade af stilkene (ca 50% op af stilken). Det gør at blomsterne er nemmere at holde om og binde sammen. Desuden vil vandet hurtigere rådne, hvis bladene bliver på.
  • Læg alle stilke i samme retning, det kan være på skrå/i spiral eller lige ned. Alle blomsterhoveder skal være i samme lange.
  • Båndet binder du ca 1/3 op ad stilkene. Du vikler, og vikler og binder en knude. Inden de sættes i vasen klip alle stilke lige lange og snit stilkene med en skarp kniv. Sæt blomsterne i vasen
  • På billedet herunder kan du se, at stilkene er lige lange og lagt i spiral. Samt renset for grønt.