Find det først: Loppetrends, de andre ikke har opdaget

Her er en række 'nye', gamle ting, du skal holde øje med. Det er loppetrends, der rammer de andre om et år eller to - men som du kan begynde at gå på jagt efter nu.

Farvet glas og krystal

Farvet glas og krystalglas. Nu må det godt være rigtig fint. Det farvede, antikke glas er sagen, og det er allerbedst, hvis du opsporer noget dansk, gerne Holmegaard, som stod for mange serier af smukke, farvetonede glas. Samme blik skal du have på krystalglas – alt i krystal vil hitte og er allerede nu ved at blive det helt store på loppemarkederne.

Kig efter violet glas
© Klassik

Violette glas og vaser bliver det helt store. Denne er fra Klassik og står i 2500 kr. Den er formgivet af Gunnel Nyman. Men violet er ikke bare violet - det skal være i de særlige nuancer, som fx Holmegaard producerede deres serier i for 50 år siden.

Mid century - amerikanerne kommer!
© Andreas Mikkel Hansen

Mid century' er især et amerikansk begreb, når det handler om indretning. I midten af 1900-tallet, fra 40'erne frem til 60'erne, blev møbler håndlavet, og træsorter som teak og valnød var fremherskende. Du kender det fx fra serien Mad Men, hvor fx skænke og sideborde i mørke træsorter flankerer de whiskeydrikkende reklamemænd.
Amerikanerne har især fokus på periode og har haft det længere end os. De har ligefrem et begreb med navnet 'Danish Modern' og tager til Danmark for at opkøbe snedkermøbler fra 40'erne og 50'erne. Skynd dig at kigge efter dem, inden de forsvinder helt ud af landet.

Skulpturelle og farvede lamper

Lampen her blev designet af Simon Henningsen til restauranten Divan 2 i Tivoli i 1960. Den er meget eftertragtet og koster fra 9000 til 11.000 genbrugt.
Stilmæssigt repræsenterer den en stor trend, som du kan holde øje med: De farvede, skulpturelle lamper, som de fleste måske opfatter som for vilde, men som står fantastisk flot til en enkel indretning. Led efter dem!

Apoteker-stil
© Tia Borgsmidt

Skænken her ser måske ikke industriel ud ved første blik, men den stammer fra et apotek, og lige præcis dét look er værd at gå efter. Ejeren af den har en bedstefar, der var apoteker.
Ting i emalje og stål hører også til i kategorien.
Hvis du vil være med på 'industri-bølgen', er det en god idé at gå på loppermarkeder med møbler fra tidligere kontorer og virksomheder.

Store, fede og fuldpolstrede ...
© Birgitta Drejer

30'ernes hotelstil. Det er ikke kun art deco, men flere retninger mikset, som til sammen giver en lækker indretningsstil. Forestil dig et luksushotel i 1932 med lækre, polstrede stole og sofaer og barvogne med masser af karafler. Det er de fuldpolstrede møbler, du især skal gå efter. Dem, hvor man kan se syningerne. Sofaen på billedet er spritny, men inspireret af netop denne periode.

Tin - den kølige glam

Tin. Først kom messing, kobber og guld og gjorde boligen glamourøs i en lang periode. Men nu er et andet metal på vej, og vi anbefaler, at du får fingre i det, inden det bliver alt for hipt. Metallet er tin. Den kølige, nedtonede overflade er in. Du kan sagtens gøre et godt tin-kup på et helt almindeligt loppemarked, fx er fade af tin meget smukke på et plankebord.

Indskudte borde i 50'er-stil

Små-borde i mørke træsorter, fx valnød, vil boome i de kommende år. Her et eksempel på de såkaldt indskudte borde, trip trap træsko.
De skal helst være fra 50'erne.