Få kulør på stemningen i hjemmet med BO BEDREs nye playliste

Musik er en kompleks og farverig størrelse. Lyt med her, hvor BO BEDRE har kreeret en playliste, der afspejler musikkens indvirkning på vores følelser.

Du kan sammenligne farvekombinationer med musikstykker: Nogle melodier er bare mere fængende end andre. En tangent på et klaver udsender en bestemt lyd, men det er først, når den bliver sat i forbindelse med andre toner, at det bliver til en melodi. På samme måde kan man tale om en enkelt farves tone, mætningsgrad og klarhed, men når to eller flere farver er sat sammen, former de et indre hierarki og en rytme, som influerer perceptionen visuelt og følelsesmæssigt — Margrethe Odgaard

Musikkens farver

Som det kommer til udtryk i farveekspert Margrethe Odgaards citat, så kan man på mange måder sammenligne farvekombinationer med musikstykker.

Begge dele taler til vores følelser og er komplekse størrelser, som kan være fortættede af referencer og informationer, som i visse tilfælde kan ændre vores sindsstemning.

I dette magasin kan man hævde, at vi særligt har fremhævet valget af klare, dristige og stærke farver. Derfor har vi lavet en spilleliste med sange, der umiddelbart er klare og lyse i deres udtryk, men som har undertoner, der trækker i forskellige retninger stemningsmæssigt.

Prøv selv at tillægge sangene en farve eller flere – og prøv at argumentere for dit valg. Det er en interessant øvelse!

Find musikken på BO BEDREs profil på Spotify.

LÆS OGSÅ