© iStock m.fl.

6 fælder i boligen, der ødelægger dit humør

Hjernen er ikke sådan at løbe om hjørner med, heller ikke når det gælder indretningen af dit hjem. Her er 6 faldgruber, som de fleste af os sidder godt klemt fast i. Ret op, og få det bedre!

Fjernsyn i soveværelset er dårligt for kærester

 1. Tv'et fylder alt for meget i soveværelset
  I disse Netflix-tider er det måske ikke tv'et, som fylder mest i dit soveværelse – iPad'en har også møvet sig ind mellem dynerne. Men mange har stadig fladskærmen hængende som en lysende firkant overfor sengen, og streamingkanaler kan også kobles direkte på den store skærm, såååååh ...
  Ligesom fjernsynet har fået skyld for mange ting, er de nye elektroniske gadgets også i skudlinjen: Vi BØR ikke se på 'stråleglansen', inden vi sover. Det forvirrer hjernen, som tror, at vi har tænkt os at blive oppe, og desuden fjerner det opmærksomheden fra det at skulle sove – ELLER endnu vigtigere dele et kærlighedsliv med ham eller hende ved siden af.

 2. Dårligt lys i køkkenet og andre vigtige rum
  Vi har en tendens til at overse værdien af rigtigt lys på de aktiviteter, der er en del af hverdagen. Du kender garanteret godt situationen, hvor du går rundt i månedvis uden de rette lamper i køkkenet, og du hakker løg i halvmørke og forsøger at klare dig med stearinlys. Nogle gange kan det bare handle om en enkelt manglende pære – man får den bare ikke købt.
  Det manglende lys stresser dig mere, end du er klar over. Når du for eksempel laver mad, er det essentielt at kunne SE råvarerne, og samtidig er det ubehageligt ikke at have en god grundbelysning i centrale rum som køkken og bad.
  Det er til gengæld svært at indrette med lys, så måske skal du lave en helhedsplan for boligen i samarbejde med en indretningsekspert. Hvad er direkte og indirekte lys? Hvor skal man hygge, og hvor skal man arbejde?

 1. Entreen er et kaos De asiatiske Fengshui-principper fra oldtiden gav os pejlemærkerne for længe siden: Når du træder ind i en bolig, må det første, du ser, IKKE være rod. Det får hjernen til at arbejde på en ufordelagtig måde – den forsøger at redde sig ud af problemet. Derfor skal din entré helst være det mest ordnede sted i boligen – uden sorte huller af sko og overtøj. Dette er ikke for at behage gæster, men du vil stresse over en rodet entré ubevidst, hver gang du træder ind i den, så ryd op for din egen skyld.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du de typiske malefejl.

En pink-i-pink dagligstue gør dig til et dårligere menneske

4. Når farvekoordinationen har taget overhånd
Et totalt farvekoordineret hjem er energifattigt. Du er nødt til at have kontraster, ellers vil din psyke reagere, som den gør i et kedeligt kontormiljø: Visne ...
Det er nemmere at køre én farveskala, men du kan være sikker på, at det får humøret til at falde i længden.

5. Hold dig fra kold blå i køkkenet og spisestuen
Hvis du har besluttet dig for at male blåt i køkkenet eller spisestuen, skal du måske tænke en ekstra gang over det valg. De kølige blå-toner er kendt for at dæmpe appetitten ...

6. Ingen grønne planter
Det her er ren forskning – grønne planter er gavnlige for alles velbefindende. Hvis et hjem er fuldstændig blottet for levende vækster, føles det dødt, og helt bogstaveligt er der ingen planter til at give et godt indemiljø.
Desuden er planter højeste mode, og du vil på alle planer få gavn af dem i indretningen.

Inspireret af blog på Sköna Hem, læs mere her