© Lone Barslund

Indretning af kollegieværelse med særheder

"Nu har jeg ryddet op i syv måneder. Nok er nok," skriver Louise om sit kvadratiske kollegieværelse, der ikke fungerer. BO BEDREs ekspert kommer her med en redningsplan.

"Jeg savner at have et helt hjem"

Kære Lone.

Hvordan indretter man et kvadratisk kollegieværelse med godt 3,5 meter vindue?

Efter at have boet spartansk med et skrivebord, en seng og en smal bogreol med tøj i, må jeg indrømme, at jeg roder alt for meget til den løsning.
Nu har jeg ryddet op i syv lange måneder og sidenhen besluttet, at nok må være nok!
Desuden savner jeg at have et hjem - et helt hjem, med stue (med plads til 2-3 gæster), kontor og soveplads... og så gerne et andet sted at opbevare mit tøj, så min bogreol endelig kan tjene sit egentlige formål. Jeg er bare bange for at ville for meget!

Rummet har nogle særheder - det store vindue, et loft der skråner fra 265 cm i højden til 220 (nord til syd), og en hylde på godt 20 cm, der stikker ud under vinduet i 75 centimeters højde(samt den meget skæve radiator nedenunder, men den er nu ret hyggelig).
Jeg har forsøgt at tænke i nye baner som at hæve sengen og lave enten stue eller kontor nedenunder, eller opdele rummet med en kommode i hhv. kontor og soveværelse.
Har du nogen ideer til, hvordan jeg konstruerer et personligt hjem på få kvadratmeter? Jeg har sparet op til at få lavet en enkelt håndværkerløsning eller to, hvor det giver mening.

"Fokuser på en indretning i gulvplan"

Kære Louise.

Jeg ville helst fokusere på en fin indretning i gulvplan, så du kan kombinere seng/ divan og ikke skal ud i at sove under loftet og kun opnår at halvdelen af værelset bliver klemt og halvdårligt belyst. 265 cm i lofthøjde er ikke særlig meget hvis der skal en loftseng ind, så bliv på gulvet med dine møbler.

På samme måde kan dit skrivebord fungere som spisebord for 3- 4 stykker, når du skal have gæster,- enten er der lånestole i huset eller du kan hænge et par klapstole på det smalle vægstykke bagved døren, hvor reolen før stod.

Igen på samme vis med din arbejds/ kontorstol: Hvis du vælger en behagelig og ikke for stor stol kan den fint fungere som lænestol sammen med divan og det lille sofabord.

Værelset kan fint rumme et 100 x 60 cm højt garderobeskab til al dit tøj, sko ,m.m., så reolen kan benyttes til bøger osv,- på den måde får du nemmere ved at holde orden.

Vh Lone