Hvordan skal det unge par indrette drømmehuset?

Drømmehuset fra 50'erne er fundet, men køkkenet er for småt, og de nye ejere vil gerne flytte det til et helt andet rum. Men hvilket?

Kære brevkasse,

Vi er et ungt par, som har købt vores drømmehus fra 50'erne uden for byen. Husets nuværende køkken er dog for småt til vores behov, og vi har derfor planer om at rykke køkkenet til et andet rum. Vi er dog i tvivl om, hvilket rum det skal være.

Vores helt oprindelige plan, da vi så huset, var at flytte køkkenet til det rum, der er betegnet som "stue" på plantegningen og få etableret en dør ud til terrassen mod syd. Med denne løsning vil vi få et køkken nær spisestuen og med en hyggelig "feature" i form af en åben pejs i køkkenet. Vi er dog nok kommet til den erkendelse, at rummet ikke er stort nok til også at have en lille spiseplads, og vi er meget i tvivl om, hvordan vi får indrettet køkkenet optimalt i det rum.

Senere har vi også overvejet, om vi skulle rykke køkkenet til det rum, der er betegnet som "havestue" på plantegningen, da det vil give os mulighed for at etablere et stort køkken/alrum. Imod dette taler dog at køkkenet så vil komme til at ligge i den bagerste del af huset i forhold til entréen, og vi er bange for at den nuværende stue og spisestue kommer til at blive "pryd stuer", som vi ikke vil bruge i det daglige. Vi har dog tænkt, om adgangsforholdene til køkken/alrummet vil kunne løses ved at etablere en køkkendør i nordvæggen, så der var adgang til rummet op langs med huset.

I forhold til det nuværende køkken er vores plan på sigt enten at etablere badeværelse eller gæstetoilet.

Har I et forslag til, hvad vi skal gøre?

Mvh Julie og Peter

Kære Julie og Peter.

For at sige det kort: Jeg ville med glæde brække begge arme hvis jeg kunne få lov at indrette alrum i jeres havestue: Den udsigt til netop den have er noget af det smukkeste jeg længe har set! Det kræver lidt, - ikke så meget, for vand og afløb kan genanvendes og kobles på de eksisterende installationer og nye vinduer og dagslys i den lange kedelige mur kan nemt tilføres. Men I skal have det hele med fra starten, for ellers skal I til at bygge om igen om ikke så længe og det bliver meget dyrere at skulle i banken igen og lægge lån om og alt det der. Jeg snakker selvfølgelig om at få installeret det manglende toilet / bad i stueetagen i det gamle køkken.

Det gør I nemmest ved at rive det meget lidt kønne skydedørsskab i entreen ned og etablere ny adgang til spisestuen her. Genanvend fløjdørene som fjernes fra væggen imellem alrum og spisestue. I jeres nye alrum skal I nemlig ikke spise men have en lang sofa stående i afslappet stil med flere småborde og reoler på endevæggen og et ekstra tv til når I hygger og laver mad. Og så er der brændeovn!

Ved at rykke døren og væg ind til det nye bad, får I plads til to nye garderobeskabe på hver side af badeværelsesdøren og der er mulighed for at møblere med flere skabe i det nye badeværelse.

Køkkenet opbygges som en hestesko hvor arbejdsbordet ud mod havestuen gøres dybere så der kan sidde et par stykker på ydersiden. Det er desuden rigtig rart med en dyb bordplade at lave mad og bage ved. Vitrineskabe til glas og service kan enten placeres i det nye alrum eller i spisestuen.

Når I er kommet jer over det værste, kan I overveje at anskaffe jer en ny pejseindsats med glas i begge sider, så I kan nyde varmen og flammerne både i tv- og spisestuen…

Og stort tillykke med det dejlige hus. Og haven…

kh Lone Barslund