Guide: 6 tips til en farverig forvandling

Vi guider dig til, hvordan du kan skabe skønne forandringer i dit hjem ved at male dine vægge på nye og anderledes måder, som skaber harmoniske og karakterfulde universer.

Brug vægmaling i din indretning, som aldrig før.

Få mere ud af din indretning og skab skønne forandringer i dit hjem med farvede vægge. Vi har fundet 6 inspirerende tips.

Find den perfekte vægmaling til boligen med testen fra Gør Det Selv her.

Tip 1 - Fremhæv møbler og kunst

Vælg en mørk farve til væggen, hvis du ønsker at fremhæve møbler eller kunst i din indretning. Modsat den lyse vægfarve har den mørke farve nemlig den funktion at fremhæve elementer på helt særlig vis.

Læs mere: Her er Årets farve 2019

Tip 2 - Indram områder

Lad farvernes potentiale være med til at definere dit rum. Indram og fremhæv områder i din indretning, ved kun at male felter eller dele af væggen. Det er både med til at opdele rummet, men samtidig også med til at skabe ekstra hygge.

Tip 3 - Få højere til loftet

Mal dine vægge delvist, således at den øverste del er hvid som loftet og den nederste del er en anden farve. På den måde kan du med ét få rummet til at syne højere.

Tip 4 - Fremhæv elementer

Benyt farver til at fremhæve særlige objekter i rummet, som du synes skal være mere synlige. For eksempel denne smukke trappe, som er malet i skarpe kontraster.

Læs mere: Spektakulær lejlighed i Oslo med fokus på farverne

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du de typiske malefejl.

Tip 5 - Loft i mørk farve

Skab en hyggelig atmosfære i store rum, ved at male loftet i en mørkere farve. På den måde trækker rummet sig lidt sammen og syner mere harmonisk og hyggeligt.

Tip 6 - Skab harmoni mellem væg og interiør

Mal dit interiør samme farve som din væg og skab en rolig stemning på tværs af afstemte nuancer i både væg og indretning.