Entré med marmorgulv, Muranolysekrone og stort spejl
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Gør din entré "større" med få (geniale) justeringer

De fleste af os har prøvet at bo med en mørk, smal entré, og entréen bliver ofte et overset og nedprioriteret rum. Det er ærgerligt, når det også er det rum, der sætter tonen for resten af dit hjem. Med få greb kan du heldigvis gøre din entré lys og indbydende.

Entréen er et ofte overset rum, der ikke prioriteres specielt højt sammenlignet med boligens andre rum – forståeligt, fordi det er det rum, der stiller størst krav på mindst plads i mange hjem. Derfor giver mange af os lidt op på forhånd i forhold til at nå i mål med et både praktisk og æstetisk resultat.

Men det er altså en skam!

Dels sætter entréen tonen for indretningen i resten af hjemmet, og det er det rum, førstegangsbesøgende vil danne deres indtryk ud fra, når de besøger dit hjem.

Så selvom du ikke bruger særlig meget tid i entréen, når først du er hjemme, er det en god idé at indrette rummet, så det virker lyst og indbydende - ikke kun for gæsters skyld, men også for din egen. Det er en daglig fornøjelse at blive modtaget af et imødekommende, velindrettet rum, hvor alting har sin plads.

Og selv, hvis du skulle være indehaver af en mørk, smal entré, er der lys forude - læs bare med her.

Entré med marmorgulv, Muranolysekrone og stort spejl

I hallen har Nanna Wistoft fået lagt de flotte marmorfliser, og hun har tegnet entrémøblet og fundet vintagelampen i Italien. Spejlet er fra Gubi.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Spejle

Spejle er geniale (i alle rum), hvis du vil skabe dybde og øge rumfornemmelsen.

I en mørk entré kan spejle også reflektere lyset fra et vindue eller en lampe, og på den måde skaber spejlet ikke blot en større rumfornemmelse, men det kan også være med til at lysne rummet.

Gå efter et stort spejl med god volumen - der findes masser af runde spejle med fine rammer i messing eller krom, mens du også kan gå efter et i en organisk form, hvis du gerne vil skabe et lidt mere legende udtryk.

Bright Skies, Nordsjö

Årets farve hedder hos Nordsjö Bright Skies og symboliserer det behov for naturoplevelser og optimisme, der er opstået i kølvandet på den globale pandemi.

© Nordsjö

Den magiske farve

Farver er din bedste ven, hvis du vil gøre noget ved din entré.

Særligt én farve skal du alliere dig med, hvis du vil have din entré til at syne større, end den egentlig er. Lyseblå er nemlig den eneste farve, der kan få rum til at virke større, fordi den giver os associationer til himlen og havet, og derfor er den oplagt at bruge i den mørke og smalle entré.

Brug den for eksempel sammen med spejle, ligesom på billederne brugt i denne artikel og slå to fluer med et smæk - dobbelt op på at lysne og skabe mere dybde i rummet.

Har du trægulve, kan du med fordel male dem hvide. Sammen med lyseblå vægge (og evt. lofter) vil det åbne rummet og give en skøn, rolig fornemmelse.

Designmuseum Danmark Le Klint lampe
© Le Klint

Leg med lyset

Er du indehaver af en smal og mørk entré, er lamper (selvfølgelig) en af dine bedste allierede.

Overvej at montere to eller tre ens lamper i loftet, så hele entréens længde understreges og belyses. Loftlamper understreger desuden højden, så har du højt til loftet, er det også en måde at få rummet til at syne større.

Du kan også gå all in og skabe en hotel- eller badehotelsvibe med to til fire ens væglamper, der både kan oplyse hele rummets længde, mens det samtidig også er en elegant måde at indrette med lamper på.

Skoskab fra Montana
© Montana

Gør entréen luftig

I en lille, mørk og smal entré handler det om at få indretningen til at 'fylde' så lidt som muligt - og det gør du bedst ved at bruge vægge i stedet for gulve.

Gå efter lukkede skabe, så du kan gemme sko, nøgler, handsker m.m. væk og gøre rummet så 'rent' som muligt - det betyder også noget for størrelsen.

Brug højden, og hæng skabe, moduler og knagerækker op - på den måde får du entréen til at virke bredere og mere luftigt. Sørg for at vælge skabe, moduler mm i farvetoner, der matcher dine vægge - det skaber god synergi og vil også være med til at give entréen en rar atmosfære.