Kaffekapsler er miljøskadelige
© CNN Money

Er det slut med kapselkaffe?

I en beslutning, der med garanti har fået kapselkaffe-producenterne til at spytte deres morgenkaffe ud i chok, så har den tyske by Hamborg netop besluttet at forbyde de populære kapsler.

Lakker det mod enden for de populære kaffekapsler? Hvis flere byer, regioner og lande følger den tyske by Hamborgs seneste beslutning, så ser det i hvert fald espresso-sort ud. I et forsøg på at blive mere miljøvenlige, har man i Hamborg nemlig besluttet at forbyde brugen af de små kaffekapsler i alle statslige og offentlige bygninger.

Det er den lokale senator, Jens Kerstan, som står i spidsen for den grønne omlægning.

Test dig selv: Er du et miljøsvin?

Kaffekapsler kan skade miljøet

De små kaffekapsler er lavet af aluminum - et metal, der kan belaste miljøet voldsomt. Aluminum udleder meget energi og selve produktionsprocessen er også omfattende.

Det er derudover også svært at genanvende kaffekapslerne, som består af forskellige materialer som for eksempel plast og aluminum, fordi det skal sorteres.

Ifølge en lokal talsmand, er det videnskabeligt bevist, at man ved 6 gram kaffe forspilder hele 3 gram. Dette er argumentet for de nye og strengere regler.

Mange af kaffekapselproducenterne tilbyder dog levering og afhentning af brugte kapsler for derved at sikre den rette håndteringsproces. Men selve indsamlingsprocessen af brugte kapsler er ikke altid ligetil og andelen af brugte kapsler, som ikke ender på indsamlingsstedet, er stadig for høj i forhold til byens mål.

Hamborg forbyder også andre miljøskadelige produkter

Det er ikke kun kaffekapslerne der har fået dødsstødet i Hamborg. De nye regler omfatter også plastikbestik og tallerkener, vand, øl og læskedrikke i engangsemballager, samt visse rengøringsmidler og endda visse typer af vægmaling.

Så skal du besøge nogen statslige bygninger i Hamborg er det altså ikke en kapselkaffe serveret i et plastikbæger, som du skal forvente, at få stukket i hånden.

Indtil videre står Hamborg ganske alene med denne beslutning, og det bliver interessant at se, om det er en trend, der vil brede sig.

Hvad synes du om beslutningen? Lad høre i kommentarfeltet herunder.