Æstetisk multirum: Bryggers, garderobe og vinkælder i ét

Tre forskellige funktioner er blevet samlet til ét praktisk og æstetisk multirum i denne bolig. Den simple, men gennemførte stil skaber et unikt rum, som er tilpasset det travle familieliv.

Tre i én

Det er Blinkenberg Møbelsnedkeri, der har været på spil i dette multirum med bryggers, garderobe og vinkælder smukt integreret i ét. Her er der tilgodeset en aktiv families hverdag uden at gå på kompromis med hverken praktik eller æstetik.

Entré garderobe

Den lange række af skabe på bagvæggen går hele vejen igennem bryggers og garderobe og er med til at samle de to rum. Massivt glas på gulvet giver kig til husets underjordiske vinkælder.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et moderne hus

Huset her er et moderne et af slagsen med masser af dagslys fra både ovenlysvinduer og med døre med store glaspartier.

Parret, som ejer det, havde et ønske om at kombinere bryggers og garderobe, og da det eksisterende gulv allerede var lavet i store grå fliser, blev der valgt olieret egetræ med kølige toner til interiøret i det nyindrettede multirum.

Bryggers garderobe

Der er lavet vask med en praktisk og uopslidelig rustfri stålbordplade i starten af bryggerset. Vasken er svejset i, så der ikke kommer overgange af nogen art. Pladen er speciallavet på mål af snedkeriets smed. Derunder er der lavet skabe med skuffer og hylder i.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Samlingen af funktioner

Garderobe og bryggers ligger i forlængelse af hinanden, og stilen er gennemgående, så de to rum kommer til at virke som et samlet hele, og så pladsen udnyttes optimalt.

Der var ønsker fra flere familiemedlemmer, som der skulle tages hensyn til, og som gerne skulle ende i forening i et dagligt velfungerende rum med et eksklusivt præg til en familie med et aktivt fritidsliv.

Entré bænk

Der er blevet bygget en stor hjørnebænk med specialsyede hynder i læder i farven Racing Green og masser af skuffer under til familiens jagtudstyr.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Garderobe skab

Det giver en flot effekt, at skabene fortsætter fra et rum til det næste, og det giver en fornemmelse af, at de nærmest bliver ved i det uendelige.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Vinkælderen

Der lå i forvejen en underjordisk vinkælder indbygget i marmorgulvet – den skulle være synlig og let tilgængelig, samtidig med at den skulle matche udtrykket.

Garderobe skab

I hver skabssektion finder man et rum med en bøjlestang og herunder to fingertappede skuffer.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Garderobe skab

Der er plads til habitter og sirligt arrangerede bælter på en hylde i de rummelige skabe.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De praktiske overvejelser

Familien havde også et ønske om en stor bænk, hvor børn og voksne kan tage sko af og på, når man kommer ind i rummet.

Kravet til både det smukke og praktiske er forenet i valg af materialer. Det gælder blandt andet det oliebehandlede egetræ og den praktiske og uopslidelig 6 mm plade af massivt rustfrit stål omkring vasken, der matcher rammen på vinkælderens nedgang.

LÆS OGSÅ