Danmarks første havshelter indviet i Roskilde Fjord

I Halsnæs kommune kræser de om deres kajakroer. Nu har de fået deres eget shelter, hvor de kan hvile ud og dele deres historier fra de 7 verdenshave.

Kano og kajak i Halsnæs

Vil du sejle i kano eller kajak, så er Danmark rigt på egnet farvand. De fleste kender til Gudenåen som hovedfærdselsåre for kano- og kajakroning i Danmark - ikke mindst hvis de har set Klovn the Movie, hvor Gudenåen netop er hoved-location for filmen. Der er dog mindst lige så smukke og afstressende farvande til paddel og pagaj andre steder i vandriget Danmark.

Noget af det bedste vand til kano og kajak finder du i Halsnæs kommune, og det er de meget bevidst om oppe ved Roskilde Fjords udmunding.

Derfor har de nu bygget og forankret Danmarks første havshelter ikke så langt fra kommunens hovedstad, Frederiksværk. Her kan alle roere og padlere lægge til kvit og frit og dele deres historier fra de 7 verdenshave med de andre sejlende vandhunde.

Halsnæs kommune er der, hvor Liseleje, Hundested og Frederiksværk ligger. Kommunen er ikke en af de største med sine 30.000 indbyggere. Men hvad byen ikke har i beboere, har den i smuk og afvekslende natur med vandarealer, der både tæller nordsjællands kyst ved Hesselø bugt, Roskilde fjord og Danmarks største sø, Arresøen.

Kajakroere mødes på vandet ved havshelter i Roskilde fjord i Halsnæs Kommune
© Halsnæs Kommune

Danmarks første havshelter

Der er efterhånden mange danske kommuner, der har opført større eller mindre shelters rundt omkring ved deres naturstier. Havshelteret i Halsnæs Kommune er imidlertid det første af sin art, der ligger med vand til alle sider.

Havshelteret er kun en del af kommunens talrige tiltag for at gøre vilkårene for kano- og kajakroere så gode som muligt. De andre planlagte projekter beskrives med disse ord på halsnaes.dk:

- Senere på året opsættes formidlingsbøjer langs Halsnæs’ kyster til de mange kajak- og kanosejlende. Derudover udgives et kajakkort, hvor alle nødvendige oplysninger til at planlægge kajakoplevelser i Halsnæs er samlet. Sidst men ikke mindst udlægger kommunen en særlig "undervands-soppesti" til børn - tæt ved Hvide Klint i Frederiksværk.

Overvejer du en tur i kano eller kajak i de afvekslende farvevande ved Halsnæs kommune, kan du orientere dig om kajakruterne i kommunen på halsnaes.kajakkort.dk.

Læs også: Ønsker du at bygge dit eget shelter? Find instruktionerne til hvordan du kan gør det for knap 6.000 kr. på goerdetselv.dk.

Havshelteret i Halsnæs kommune i widescreen-format
© Halsnæs kommune