Sådan indretter du et børneværelse på få kvm

Her får du 7 smarte indretningstips, til et vidunderligt børneværelse med plads til sjov og leg på få kvadratmeter.

Børneværelse indretning børn

Kommoden til venstre er fra Ikea og under sengelampen til højre hænger Bojsen-aben.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

7 tips til børneværelset på få kvm

1. Smarte opbevaringsløsninger

Indret dit børneværelse med små og smarte opbevaringsløsninger, som er løftet fra gulvet. Brug f.eks. dekorative ophæng, som kan hægtes på tremmesengen, puslebordet eller væggen og opbevar dine børns små legesager og pusleting deri.

2. Multifunktionelle møbler

Vælg multifunktionelle møbler til dit børneværelse, som har mere end én funktion. Det er en rigtig god pladsoptimerende- og smuk løsning til hjem, hvor der ikke er meget plads at rykke rundt med.

3. Klapsammen-pusleborde

Alle former for klapsammen-løsninger er fantastiske til det lille børneværelse. Find f.eks. et pusleborde, der kan slåes op og ned – og benyttes efter behov.

Læs også: 7 stilrene valg til børneværelset

4. Bygselv møbler

Byg dit eget møbel og skab vidunderlige børneværelser på meget lidt plads. Byg f.eks. en høj seng og få både plads til hule, opbevaring og legeplads på en og samme tid.

5. Seng med opbevaringsplads

Er der noget, man næsten ikke kan få for meget af, så er det plads til børnenes små legesager og dimsedutter. Udnyt hver en kubikmeter og find derfor en seng til børneværelset med gode opbevarings muligheder.

6. Fra gulv til loft reol

Reoler fra gulv til loft er særdeles velegnede til et børneværelser med meget lidt plads. De udnytter hver en centimeter og er super gode til at opbevare børnenes legesager på en pæn og dekorativ måde.

7. Væggen som opbevaring

Spar pladsen på gulvet og udnyt væggene til fine opbevaringsløsninger. Brug hylder, knager og smarte reolkasser som på billedet. De er både dekorative, funktionelle og meget moderne at indrette med.