Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Råt bad med beton

Arkitekt Mette Nygaard har moderniseret familiens badeværelse i Århus i en tidsløs stil med en grå betonlignende væg og hvide omgivelser. Pangfarvet tilbehør giver rummet friskhed.

© Lars Kaslov

Arkitekt Mette Nygaard mestrer alle genrer inden for det arkitektoniske fag, idet hun både tegner og indretter huse. Privat bor hun i en kæmpemæssig funkisvilla i Århus, hvor hun netop har lagt sidste hånd på en modernisering af familiens private badeværelse.

Badeværelset er ikke større end ca. 8 m2. Størrelsen har imidlertid spillet en stor rolle for indretningen, fordi hun helt bevidst har undladt at opdele det i zoner med for eksempel en aflukket bruseniche.

© Lars Kaslov

Hele den ene væg er rykket ca. 30 cm ud i rummet for at gøre plads til Geberit-systemet, der blandt har gjort det muligt at skjule rør og have toilet og bidét hængende direkte på væggen. Det er med til at gøre badeværelset meget stilrent. I væggen er der lavet en oplyst og indbygget hylde, som giver rummet et eksklusivt look. Bidet og toilet er fra Odorico Studio, og håndvasken Barcelona er fra VVS Comfort.

© Lars Kaslov

At stå under dette brusehoved fra Vola er som at stå i et silende regnvejr.

© Lars Kaslov

Modsat bruseafdelingen er indgangen til badeværelset i forbindelse med et soveværelse. Vognen med hjul fra italienske Kartell er nem at flytte, når de forskellige remedier skal bruges. Stolen passer til den øvrige farvesætning i rummet, og den er tegnet til Århus kunstmuseum ARoS.

© Lars Kaslov

De pangfarvede hårprodukter og cremer får den helt rigtige belysning og står nærmest og gløder, når lyset kommer bagfra.

© Lars Kaslov

Blandingsarmatur fra Vola designet af Arne Jacobsen.

Håndplukket til dig