Råt bad med beton

Arkitekt Mette Nygaard har moderniseret familiens badeværelse i Århus i en tidsløs stil med en grå betonlignende væg og hvide omgivelser. Pangfarvet tilbehør giver rummet friskhed.

© Lars Kaslov

Arkitekt Mette Nygaard mestrer alle genrer inden for det arkitektoniske fag, idet hun både tegner og indretter huse. Privat bor hun i en kæmpemæssig funkisvilla i Århus, hvor hun netop har lagt sidste hånd på en modernisering af familiens private badeværelse.

Badeværelset er ikke større end ca. 8 m2. Størrelsen har imidlertid spillet en stor rolle for indretningen, fordi hun helt bevidst har undladt at opdele det i zoner med for eksempel en aflukket bruseniche.

© Lars Kaslov

Hele den ene væg er rykket ca. 30 cm ud i rummet for at gøre plads til Geberit-systemet, der blandt har gjort det muligt at skjule rør og have toilet og bidét hængende direkte på væggen. Det er med til at gøre badeværelset meget stilrent. I væggen er der lavet en oplyst og indbygget hylde, som giver rummet et eksklusivt look. Bidet og toilet er fra Odorico Studio, og håndvasken Barcelona er fra VVS Comfort.

© Lars Kaslov

At stå under dette brusehoved fra Vola er som at stå i et silende regnvejr.

© Lars Kaslov

Modsat bruseafdelingen er indgangen til badeværelset i forbindelse med et soveværelse. Vognen med hjul fra italienske Kartell er nem at flytte, når de forskellige remedier skal bruges. Stolen passer til den øvrige farvesætning i rummet, og den er tegnet til Århus kunstmuseum ARoS.

© Lars Kaslov

De pangfarvede hårprodukter og cremer får den helt rigtige belysning og står nærmest og gløder, når lyset kommer bagfra.

© Lars Kaslov

Blandingsarmatur fra Vola designet af Arne Jacobsen.