LAUFEN badekar fra serien LUA
© LAUFEN

Prisvindende designer står bag ny kollektion fra LAUFEN

Et mangeårigt designsamarbejde mellem LAUFEN og den anerkendte designer Toan Nguyen er resulteret i endnu en vellykket badeværelses-kollektion med fokus på form, funktion og sanselighed.

Designeren bag LUA, Toan Nguyen, i sit studie.

© Mattia Balsamini

Form og detaljer

Med inspiration i en holistisk tankegang har Toan Nguyen med LUA formået at skabe den perfekte balance mellem form, funktion og sanselighed.

Alle elementer i serien er baseret på en oval form med let bøjede kanter – en ny geometrisk form, der har krævet mange tegninger og undersøgelser for at opnå et tilfredsstillende resultat. Der er brugt oceaner af tid på detaljenørderi, men resultatet er et enkelt, stilrent og tidløst design.

– Jeg ville skabe en form, der kan blive en del af vores kollektive hukommelse. Når man designer, er der nogle gange en tendens til at overdrive; at fremmane et tegn, at gøre et produkt anderledes, uddyber Toan Nguyen.

Ifølge Toan Nguyen er ingen brik vigtigere end andre, når det kommer til design. Hver detalje har sin egen vigtige rolle ligesom i et orkester, hvor alle instrumenter skal spille rent for at skabe den perfekte symfoni.

Tidløst design

Bæredygtighed er en vigtig faktor i alle LAUFENs kollektioner, og her er LUA ingen undtagelse. Styrken ved denne kollektion er dens evne til at passe ind i andre serier fra LAUFEN. LUA er designet til at holde i mange år, og derfor skal de enkelte produkter være både holdbare og tidløse.

– Keramik er ikke en del af fortiden – det er tidløst, udtaler Toan Nguyen.

Det stilrene design og de rene linjer giver kollektionens produkter et eksklusivt udtryk, der kan bruges i mange sammenhænge.

Tegninger fra LUA kollektionen i Toan Nguyens tegnestue.

© Mattia Balsamini