Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Maskulint og minimalt badeværelse

Jakob Hundborgs lille nyrenoverede badeværelse i de københavnske kartoffelrækker er skåret helt ind til benet og tilbage i tiden. Funktionelt og uprætentiøst. Nærmest klinisk.

Jeg går ikke ud på badeværelset for at hygge mig!

© Andreas Mikkel Hansen

Citat Jakob Hundborg, ejer af PR-virksomheden Replique. Han bor i et kartoffelrækkehus fra slutningen af 1800-tallet, som han har renoveret fra top til tå, så alle tre etager i dag står helt moderne – og alligevel med en klar reference både til husets fødeår, til Danish Modern, engelsk herskabsstil, fransk vintage ... og til Jakobs store idol, Kay Fisker, hvis legendariske og fredede byggeri, Vestersøhus, Jakob flyttede fra, da huskøbet her var en realitet i 2012. – Et bad skal ligne et bad, intet andet eller mere. Og så skal det være nemt at gøre rent. Men det skal primært være funktionelt. Derfor er det hele barberet ned til det minimale. Da Jakob flyttede ind, var der køkken her, hvor badet ligger i dag. Med røde vægge. Faktisk var alt rødt. Den samme familie havde ejet huset i 100 år, så der skulle gøres en del. Men alligevel med tanke på det originale. Nu har det blot fem m2 store bad fået nyt gulv, beton med bakkegrus, hærdet med marmorforsegling, så det får terrazzo-overflade. En murer har muret badekar op – og sat fliser fra Villeroy & Boch på væggene. Øverst er væggene malet med Flüggers farve Troperegn. Jakob forsøgte sig først med hvid maling, men det blev simpelthen for skadestue-agtigt. Så nu giver den støvede mint lidt friskhed i rummet. Den klassiske og lidt industrielle vintagestil understreges af de originale staldlamper, et spejlskab fra missionshotellet i Strandby i Nordjylland, som Jakob købte for 20 kr., da hotellet lukkede, samt en patineret badeforhængsstang fra en herskabslejlighed fra 1930’erne.

© Andreas Mikkel Hansen

Det eneste møbel på badeværelset er Hans Sandgreen Jakobsens skammel Gallery fra Fredericia Furniture. I hjørnet i karmen står en gammel rød militærkasse. Den fungerer i dag som førstehjælpskasse – og er det eneste røde, der har fået lov at snige sig ind. I vinduesnichen et duftlys fra Shamballa.

© Andreas Mikkel Hansen

Håndklæder fra Georg Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen

Toilet fra Ifö. Badeforhæng i portugisisk hør.

© Andreas Mikkel Hansen

Dørhåndtag med greb i ibenholt.

Relaterede Artikler