Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af gæstebad i nybygget hus

Hvad er den mest optimale placering af vask, toilet og bord? Vores arkitekt giver sine råd.

Kære Lone,

Vi skal inden længe have taget det første spadestik til vores nye træhus.

Vi er i tvivl om gæstetoilettet, hvordan vi bedst skal placere hængetoilet, en Svane vask med bord (mål 100 x 45 cm) og brusenichen, der skal afskærmes af glasvæg.

Døren ud til entré er en skydedør.

Håber på hurtigt svar.

Mange hilsner Marianne og Bjarne

Hej Marianne og Bjarne,

I et nybygget hus er der klare regler for rigtig mange ting, og ikke mindst vådrummenes opbygning og indretning.

Blandt andet er der den regel at der skal være 110 cm friplads ud for alle sanitære installationer, det vil sige fri gulvplads foran bruser, vask og toilet.

I jeres tilfælde giver det derfor god mening at placere alle installationerne på samme væg, så der bliver god plads at komme omkring på.

Overfor vaskebordet på modsatte væg kunne der fint placeres en høj eller lav reol / skab dybde 30 cm til ekstra toiletpapir, osv., men pas så på afstanden hen til toilettet, der også skal være funktionel.

Imellem døråbningen og skabet er der plads til en håndklædetørrer, hvis I vil have sådan en. Imellem brusevæg og vaskebord er der plads til et par håndklædeknager.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler