© Geberit

Indret et badeværelse, der får dig helt ned i gear

Aaahhh... Du kan nemt få mere afslapning og velvære ind i hverdagen med disse tips, der forvandler dit badeværelse, så du kan tage en velfortjent pause.

I vores travle hverdag er det vigtigt at kunne slappe helt af, når vi er hjemme. Du kan med indretning skabe netop et rum med plads til afslapning, luksus og langsom livsstil, som kan give dig det tiltrængte pustrum.

Badeværelset er et oplagt sted at lave et ’helle’, fordi du med nogle få indretningstricks kan skabe et rum, der indbyder til velvære og afslapning.

Minimalisme

En stor tendens i øjeblikket er at leve mere minimalistisk for at skabe et mere enkelt liv - det gælder også vores hjem. Hvis du vil have en afslappende oase derhjemme, giver det rigtig godt mening at starte med at rydde ud i overflødige ting. Ryd op, og hav kun de ting på badeværelset, som du virkelig har brug for, og som giver dig glæde, når du bruger dem eller ser på dem.

Giv de ting væk, du ikke skal bruge og beslut dig også for, hvor hver ting på badeværelset har sin plads. Når tingene har en fast plads, opstår der mindre rod i hverdagen, fordi du præcis ved, hvor hver ting ’bor’ og nemt kan lægge dem tilbage. Indret dig også med smart opbevaring i kasser, kurve, skuffer og skabe.

© Geberit

Vand

Vand har i tusinder af år dannet rammen om velvære og sundhed for os og er et godt sted at starte, når du vil indrette et afslappende badeværelse. Kurbade og spa forbinder mange af os med luksus, velvære og selvforkælelse. Det er her, vi kan koble af, tømme hovedet for forstyrrende tanker og mærke vandets helende effekt på krop og sind.

Gør dit badeværelse et velværerum og få gennemført spa-følelse med douchetoilettet Geberit AquaClean Mera, der nænsomt vasker dig efter toiletbesøg.

AquaClean-toiletterne fra schweiziske Geberit er allerede populære i mange hjem verden over, men det kræver måske en kulturændring hos de fleste af os at købe et toilet, der rengør med lunt vand og tørrer dig nænsomt med varm luft efter toiletbesøg.

Men tænk over det – vi bruger vand til at vaske vores hænder og hår, så hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

Nysgerrig for at se, hvordan toilettet virker? Se videoen her.

© Geberit

Dufte

Noget af det, der påvirker vores velvære allermest er dufte – og ubehagelig lugt kan være generende på netop badeværelset. Med Geberit AquaClean Mera kan du nemmere få et velduftende badeværelse, fordi toilettet har lugtudsugning direkte i kummen.

Lys

Mange af os har spots i loftet på badeværelset, fordi vi gerne vil have overblikslys i rummet og ’arbejdslys’ når vi fx skal gøre os klar foran spejlet om morgenen. Men det er rarere og mere stemningsskabende med blødt, behageligt lys fra en lyskilde, der spreder lyset i rummet. Indret med flere lamper i rummet, eventuelt med lysdæmper og gå også efter indirekte lyskilder under fx skabe.

Også når du skal på toilettet om natten er belysningen også vigtigt for dit velvære. Din hjerne får nemlig signaler om at det er tid til at stå op, hvis du tænder for lyset. Vælg derfor et toilet som Geberit AquaClean Mera, der har orienteringslys, der guider dig og lyser blidt op om natten.

© Geberit

Farver

En af de stærkeste tendenser i boligen lige nu er at indrette med farver, der skaber en positiv stemning og gør rummet til et sted, du virkelig har lyst til at opholde dig.
Dybe og mørke naturfarver kan skabe en hyggelig og rolig atmosfære i badet, som leder tankerne hen på eksotiske, naturlige vandgrotter, hvor sindet og kroppen kan få ro for hverdagens bekymringer.
Hvis det kræver lidt for meget mod at male hele rummet, så vælg i stedet fine håndklæder, lækre krukker og sæber som små accessories, der enkelt og mere uforpligtende giver farve på badeværelset.