Her er danskernes drømmebadeværelse

AnnonceLigner dit badeværelse alle andres, eller har du indrettet dig helt anderledes? Få et kig ind på danskernes badeværelser her.

ndretning tendens danskernes drømmebadeværelse i geberit aquaclean sela

© Geberit

Hvad vil vi danskere egentlig have på vores badeværelser? Drømmer vi om sauna og jacuzzi eller går vi mere op i bæredygtighed og minimalistisk design?

Pilen peger mod, at vi indretter os enkelt og funktionelt og vælger den prangende indretning fra på badeværelset. Vi drømmer om kvalitet og minimalistisk luksus i hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af Geberit, der har spurgt danskerne om deres ønsker til badeværelset.

Sådan indretter vi

I undersøgelsen svarer vi danskere, at luksusting som jacuzzi og sauna, der ellers var meget populære før finanskrisen, ikke længere står på ønskelisten til drømmebadeværelset.

Nu foretrækker vi i stedet gennemført og funktionelt design, der signalerer underspillet luksus frem for mere pompøs indretning.

Højt på ønskelisten blandt danskerne står et væghængt toilet. Måske er det fordi det væghængte toilet er ekstra rengøringsvenligt, og det understreger det lette og minimalistiske udtryk i rummet, som vi drømmer om.

En ud af ti danskere siger, at de ønsker sig et douchetoilet – en tendens, der har været i udlandet i flere år, men som vi danskere først nu rigtig er ved at tage til os.

Det kræver måske en kulturændring hos de fleste af os at købe et toilet, der vasker dig med lunt vand efter toiletbesøg. Men tænk over det – vi bruger vand til at vaske hænder og hår, så hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

AquaClean-toiletterne fra Schweiziske Geberit har allerede vundet indpas i mange hjem i Danmark. Det luksuriøse douchetoilet AquaClean Mera rengør dig nænsomt med lunt vand efter toiletbesøg. Kombinationen af det væghængte design og chrom, der spejler væggens farve og mønster, får toilettet til at fremstå nærmest svævende over både gulv og væg. Toilettet har orienteringslys, der viser vej i mørket om natten, og der er sædevarme og integreret lugtudsugning i kummen.

Nysgerrig for at se, hvordan toilettet virker? Se videoen her.

sort marmor på badeværelset smart moderne design toilet geberit aquaclean mera

© Geberit

Vil du prøve, hvordan douchetoilettet Geberit AquaClean Mera virker i en afslappet atmosfære? Find en Geberit-partner her, der alle har douchetoiletter installeret på deres kundetoiletter._

Farver og materialer

Vores hang til nordisk minimalisme viser sig især, når vi bliver spurgt til hvilke farver, vi vælger på badeværelset. Guld, rød og lyserød er helt udelukket hos de fleste af os – i stedet vælger vi klassiske, kølige nordiske farver som grå, hvid, beige og blå.

Når det kommer til materialer, foretrækker de fleste af os klinker og glas, men træ og marmor er også meget populære. Derimod finder du ikke meget tapet eller gulvtæpper på de danske badeværelser.

Vi drømmer om mere plads

Hvor mange badeværelser har vi danskere så i gennemsnit i boligen? 58 procent svarer i undersøgelsen, at de har ét badeværelse i hjemmet, mens 38 procent har to. Kun fire procent af de adspurgte i undersøgelsen har tre eller flere badeværelser.

Halvdelen af os drømmer desuden om at få et større badeværelse. Måske kan du genkende det ønske? Hvis du drømmer om mere plads, men ikke har mulighed for at få det, så læs guiden om smart opbevaring til små badeværelser her.

væghængt toilet Geberit AquaClean Sela indretning på badeværelset douchetoilet monteret på Monolith

© Geberit

Den måde vi indretter os på afslører lidt om, hvem vi er. Dit hjem er en forlængelse af dig – vores personlighed afspejles i de valg vi træffer, når vi indretter.

Det laver vi (også) på badeværelset

40 procent af danskerne svarer, at de nyder at tilbringe tid alene på badeværelset, mens 29 procent fortæller i undersøgelsen, at de bruger deres smartphone på badeværelset.

Smartphonen bliver brugt til alt fra at tjekke e-mails, sende sms’er og se film - tre procent af de adspurgte i undersøgelsen indrømmer endda, at de gerne taler i telefon, mens de er på badeværelset.

Vidste du, at du faktisk også kan styre dit toilet fra mobilen? Med Geberit AquaClean appen kan du indstille douchetoilettet præcist, som du vil have det og blandt andet kontrollere vandstrålens temperatur og styrke. Toilettet rengør dig nænsomt med vand og tørrer dig blidt med lun luft efter toiletbesøg, så du slipper nu helt for at røre ved andet end mobilen.

Teknologien flytter ind

Noget tyder også på, at vi nu er klar til at få teknologien ind på badeværelset – som vi allerede har den i mange af hjemmets andre rum. I hvert fald svarer over halvdelen af danskerne i undersøgelsen, at de gerne vil have touch-free løsninger på badeværelset, hvis det er muligt.

geberit sigma80 skylleknap betjeningspanel touchfree løsning til dit toilet

© Geberit

Teknologien er for alvor flyttet ind på vores badeværelser – helt ned til skylleknappen til dit toilet. Touchfree løsninger er mere hygiejniske og gør hverdagen lettere for dig. Betjeningspaderne fra Geberit findes i mange forskellige designs og farver, så du kan finde en, der passer præcis til dit badeværelse. Læs om alle mulighederne for innovative betjeningsplader her._

Kilde: Undersøgelsen er foretaget af YouGov for Geberit. De adspurgte i undersøgelsen er et repræsentativt udsnit af danskere mellem 18 – 74 år.

Relaterede Artikler