Guide: Sådan bruger du 2022s største trends på badeværelset

Hold dig ajour med de seneste nyheder og tendenser på badeværelset, når vi guider dig til, hvordan du skal indrette dit badeværelse i 2022.

Havblåt badeværelse fra Svane Køkkenet

Svane Køkkenets S19 er i Surface-laminat, et slidstærkt og rengørings-venligt materiale, her i den havblå farve, Surface. Fra 23.580 kr. inkl. bordplade.

© Svane Køkkenet

Bad og velvære 2022

Nyhederne til badeværelset anno 2022 handler om velvære i form afsanselige materialer, runde og behagelige former og om farver, der enten er bløde, rolige og naturlige eller saftige, varme og vibrerende.

Bademøbel med linoleumsfronter
© Nicolaj Bo

Badmøbel med linoleumsfronter

Den matte overflade og blide farve med navnet Mushroom giver badeværelset et lyst og sanseligt indbydende udtryk. Materialet er linoleum på både fronter og bordplade. På billedet ses badmøblet fra Nicolaj Bo, som står til 38.000 kr. inklusive integreret vask, eksklusive armatur.

LÆS OGSÅ

Copenhagen Baths YUNO-serie
© Copenhagen Bath

Yuno-badekar

Bløde kurver definerer både det indre og det ydre på det minimalistiske badekar, som er nyeste tilføjelse til Copenhagen Baths Yuno-serie. Badekarret er velegnet som fritstående eller op ad en væg.

Yuno badekar, 31.999 kr., Copenhagen Bath

Badeværelsesfliser: Keramisk flise
© Mosaikhjørnet / Holmen

Keramisk flise

Tendensen med at bringe naturen ind i boligen afspejler sig også i nye materialer på badeværelset. Her er gulvet belagt med fliser inspireret af sandstenen kvartsit, som især er kendt fra de norske fjelde. Holmen fås i tre varianter i farverne lys, grå og mix.

Holmen fliser, fra 348 kr. pr. m², Mosaikhjørnet

Badekar i carraramarmor
© Boffi / Naoto Fukasawa

Badekar i carraramarmor

Badekarret Sabbia er designet af Naoto Fukasawa og skåret ud af ét enkelt stykke hvid carraramarmor. Det massive marmor med silkebløde former signalerer høj eksklusivitet, og det samme gør prisen på 489.405 kr.

Sabbia badekar, 489.405 kr., Boffi

NASA-inspireret bruser til badet
© Orbital Systems

Recirkulér vandet

Orbital Shower er inspireret af rumteknologi fra NASA og sparer op til 90 % af vandforbruget ved at recirkulere det vand, der er rent nok. Vand- og energiforbrug bliver tracket, så du kan følge dit forbrug.

Orbital Shower, fra 35.000 kr., Orbital Systems

Runde træhylder fra Menu
© MENU

Hylder i træ

Blidt afrundede hjørner går igen på hylderne Epoch, som skjuler en knagerække under træet i enten naturlig eller mørk eg. Designet af Nina Bruun.

Epoch hylder, fra 970 kr., Menu

Smart afløb fra Unidrain
© Unidrain

Integreret afløb

Mulighederne for en elegant designløsning til baderummets afløb er blevet mange flere de seneste år. Her er det et afløb med integreret flise fra Unidrain til 2248 kr.

Broste Copenhagen spejl kunst
© Unoliving

Rund indramning

Vi ser flere og flere elegante, runde spejle, der har den bonuseffekt, at de ud over at udfylde en funktion også fungerer som visuel udsmykning i rummet.

"Kunst" med messingfinish, B: 93,5 cm, 1050 kr., Broste Copenhagen

Berøringsfrit armatur
© Dornbracht

Fri for berøring

Sanselige materialer er dejlige, men når det handler om armaturer, skyl, håndtag osv., efterspørger vi i højere og højere grad berøringsfri designløsninger. Det kan både være i form af digitale censorer og helt lavpraktisk i form af fx en pedalspand.

Berøringsfrit armatur
CYO-armaturet fra Dornbracht tænder for vandet via en infrarød sensor. Fra 5688 kr. Som vist i børstet messing, 11.260 kr.

Væghængt toilet
© Geberit

Væghængt toilet

Geberit Monolith Plus har indbygget filter, der fjerner al uønsket lugt fra toilettet. Desuden har det et blidt orienteringslys, der guider diskret om natten. Fra 18.685 kr., Geberit.

Farverigt badeværelse i grønt
© File under Pop

Farver og sanselighed på gulv og væg

Farver vinder ind i boligen, og hvis du er tilbageholdende med at sætte kulør på stuen og andre opholdsrum, så er badeværelset, hvor man opholder sig i kortere tid, et godt sted at starte.

Her er væggene malet i farven One Mint Jelly, fra 325 kr. pr. liter, og på gulvet er der lavastens-klinker glaseret i farven Green Earrings Shiny Crystal, fra 6800 kr. pr. m². Begge dele fra File under Pop

LÆS OGSÅ