Geberit AquaClean Mera toilet og Geberit AquaClean Sela
© Geberit

Det siger dit badeværelse om dig

Hvad tænker dine gæster, når de ser dit badeværelse? Se, hvilke signaler din indretning sender, og hvordan du let kan indrette til at give det førstehåndsindtryk, du drømmer om.

Badeværelset er om muligt et af de mest intime rum i vores hjem. Men har du tænkt over, om dit badeværelse signalerer det, du gerne vil?

Når vi indretter, vælger vi ofte ting, som afspejler vores personlighed. Men nogle gange sender vores hjem signaler, som vi måske ikke er bevidste om eller ikke er det, vi ønsker at udstråle.

Hvilke signaler sender du for eksempel med dit valg af håndklæder, toilet eller farven på klinkerne? Har du mange toiletartikler, og står de fremme eller er de gemt væk? Har du indrettet dig med meget teknologi og luksuriøst design på badeværelset? Har du tænkt over, hvilke signaler duften i rummet sender?

Læs med her for at se, hvad dit badeværelse siger om dig.

Indrøm det... du har kigget i skabene på badeværelset hos andre, fordi du var nysgerrig? Den måde vi indretter os på afslører nemlig lidt om, hvem vi er.

Geberit AquaClean Mera toilet
© Geberit

Det signalerer farverne

Tendensen i boligindretning er, at vi indretter med flere og flere farver i vores hjem. Måske har du malet dine vægge på badeværelset i en farve eller valgt klinker i en nuance, du intuitivt blev tiltrukket af, eller som du har set i en anden bolig eller et magasin. Men sender farverne de signaler, du gerne vil?

Et farverigt badeværelse giver et indtryk af, at du er aktiv, nysgerrig og modig, mens et klassisk, hvidt badeværelse med for eksempel marmordetaljer og gennemført design signalerer elegance og luksus.

Orange signalerer harmoni, tilfredshed, intelligens.

Grøn er ungdom, friskhed og sundhed.

Sort viser styrke, balance og stolthed.

Hvid er fred, renhed og uskyldighed.

Rød er passion, energi og omsorg.

Blå viser frihed, kreativitet og sensitivitet.

Design og funktioner

Badeværelset kan være det mest luksuriøse rum i hjemmet, der danner rammen for forkælelse og "mig tid", og især klassikerne på badeværelset sender tydelige signaler. Hvis du har indrettet dig med moderne og innovativt design på badeværelset, signalerer du, at du prioriterer luksus og velvære i hverdagen.

Da du købte dit toilet, tænkte du så over, om du kunne have valgt ét i smukkere design, der også hjælper dig til en renere hverdag? I dag kan toilettet meget mere, end du tror, og det giver en stor effekt for førstehåndsindtrykket, hvis du har et smukt, moderne toilet.

AquaClean-toiletterne fra Schweiziske Geberit har vundet indpas i mange luksuriøse hjem i Danmark, men det kræver måske en kulturændring hos de fleste af os at købe et toilet, der vasker med lunt vand og tørrer dig efter toiletbesøg. Men tænk over det - vi bruger vand til at vaske hænder og hår, så hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

Nysgerrig for at se, hvordan toilettet virker? Se videoen her.

Du kan også få stor effekt med en lækker rainshower-bruser og moderne afløbsrender i badet, der er integreret smukt i gulvet leder tankerne hen på en spa og viser, at du har tænkt over både design og velvære på dit badeværelse.

Vil du gerne signalere velvære og luksus på badeværelset, kan du opgradere dit toilet til et douchetoilet med smukt design og innovative funktioner. Er dine gæster så heldige at besøge dig om aftenen, viser toilettet endda vej i mørket med orienteringslyset i gulvet, som kan indstilles i flere farver.

Geberit AquaClean Mera toilet
© Geberit

Rengøring og duft

Badeværelset er i sin natur et velvære-rum, hvor vi plejer os selv og bliver klar til dagen - og natten. Selv om du måske ikke har hverken pladsen eller råderummet til at indrette en hel hjemmespa, så vil de fleste af os gerne signalere renlighed og velvære på badeværelset.

Manglende rengøring på badeværelset er noget af det første, vi lægger mærke til i rummet. Hvis du hurtigt gerne vil have dit badeværelse til at fremstå rent og velduftende, inden du får gæster, men ikke har tid til den helt store omgang, så tør overfladerne på toilet og håndvask over med en klud med rengøringsmiddel og puds spejlet. Skift også dine håndklæder og ryst bademåtten - så signalerer rummet renlighed og overskud.

Med et duftlys eller duftpinde i din yndlingsduft skaber du en rar atmosfære i rummet. Varme og krydrede dufte med noter af musk og vanille signalerer ro og varme, mens citrus- og blomsterdufte er friske, rene og feminine.

Geberit AquaClean Sela douchetoilet
© Geberit

Møbler, håndklæder og nips

Hvis du har et bruseforhæng i et smukt grafisk mønster eller et enkelt håndklæde i en kontrastfarve blandt dine smukke sandfarvede, signalerer det, at du er designbevist og detaljeorienteret.

Mange toiletartikler, der står fremme på hylder og flader, kan give et rodet indtryk i rummet. Så prøv at gemme dem væk i skabe eller skuffer, og find smuk opbevaring som kurve i tråd eller flet, som du kan bruge til at opbevare toiletpapiret eller hårtørren i. Udvælg de produkter, du holder allermest af, og som du synes er pæne, og stil dem frem.

Hvis du gerne vil signalere luksus og overskud, går du aldrig galt i byen med bløde, ensfarvede håndklæder i naturfarver. Tekstiler og håndklæder i farver som mint, gul og blå giver rummet et friskt, ungt og moderne udtryk.

Har du indrettet dig rustikt i badeværelset med meget træ, fx på gulvet med en bademåtte i træ og underskabet på vasken, så signalerer du, at du en romantiker og mere traditionel. Hvorimod et badeværelse i moderne og stilrent design giver et førstehåndsindtryk af, at du er designbevidst og værdsætter luksus og velvære i dagligdagen.

Geberit AquaClean Sela douchetoilet
© Geberit

Kilder: Topdreamer.com, Renovatorstore.com, Hearthomemag.co.uk