Charmerende badehus i ét med Norges smukke natur

På den idylliske bade-og ferie ø Hankø i Norge, ligger en lille perle i form af et badehus, som med sin smukke Kebony beklædning går i ét med omgivelserne.

badehus norge natur
© Patric Katzman

Det lille badehus er designet af det norske arkitektfirma Oslotre

Som en del af naturen ligger badehuset på øen Hankø. Både indvendig og udvendig falder det flot ind i omgivelserne. Dette er for ikke at trække for meget fokus fra den flotte natur – men også et krav fra myndighedernes side.

badehus norge natur
© Patric Katzman

Badehusets opførelse blev kun godkendt af myndighederne på betingelse af, at det ikke skilte sig for meget ud fra naturen, og videre måtte dets areal ikke overstige 10 m2.

På baggrund af disse betingelser skulle arkitekterne tænke kreativt i forhold til lys, pladsbrug og udvendigt udseende.

Netop disse to betingelser, som kunne havde været en forhindring, har i stedet gjort badehuset til et smukt stykke natur i udkanten af skoven.

badehus norge natur
© Patric Katzman

Indvendigt er møblerne beklædt med en dybgrøn farve, som flot matcher den omkringliggende skov.

Udvendigt er badehuset belagt med Kebony, som er et bæredygtigt træ materiale. Over tid udvikler træet en sølvgrå patina farve, efter kontakt med sol og regn, hvilket får badehuset til yderligere at glide i ét med omgivelserne.

badehus norge natur
© Patric Katzman

Taget består af glas, og lader naturligt lys strømme ind.

badehus norge natur
© Patric Katzman

Glastaget giver mulighed for masser af lys, og giver en smuk udsigt til skovens trætoppe

De grønne farver indvendig, det flotte træ udvendig og det klare glastag, giver tilsammen en befriende flydende overgang mellem inde og ude.