10 tendenser du skal kende lige nu

Opdater dit hjem med items fra tidens hotteste trends – blandt andre: Flet, læderdetaljer og small scale living.

1. Stærkt & Skandinavisk

At skandinavisk design bevæger sig mod en ny guldalder, er noget, vi efterhånden har nævnt et par gange. De skandinaviske brands imponerer alle – både med relanceringer af gamle klassikere og med banebrydende design-eksperimenter.

© Norwegian Presence
© Mindcraft

2. Rød, rød og atter rød

Japansk lakrød eller okseblod – den mætte og matte dybe okkerrøde er en gennemgående farve inden for de nyeste indretningstrends. Både brugt på hele møbler og flader, og som små detaljer.

© Artifort
© Pinch

3. Lækre læderdetaljer

Italienerne er eksperter, når det kommer til læderhåndværk! Om det er flettet, frynset, polstret eller vævet.

© B&B Italia
© Poltrona Frau

4. Flet i mange udgaver

Det klassiske franske flet ses i mange nye kontekster. Designere eksperimenterer med håndværket på både stole, sofaer, borde, bænke og bakker.

LÆS OGSÅ: 10 flettede items, som trender i boligindretningen lige nu.

© Very Wood
© Wallpaper Handmade

5. Bio-genbrug er vejen frem

Med de seneste års stigende fokus på miljøet har også designbranchen påtaget sig sin del af ansvaret, og flere og flere firmaer bruger i dag mange ressourcer på at udvikle metoder til at producere design af genanvendeligt materiale.

© Ecobirdy
© Really

6. Møbler der flirter med kunsten

Grænserne mellem kunst og design udviskes mere og mere, og i stedet for udelukkende at tænke i funktionalitet, udfordrer flere designere de gængse udtryksformer ved at trække på kunstens æstetik. Efter år med nedtonethed er der nu mange nye ekspressive møbler, som fylder og larmer.

© Cassina
© WonderGlass

7. Small scale

I takt med at vi bor på færre kvadratmeter, lancerer designfirmaerne møbler, der er skaleret ned. Store lounge- og lænestole krymper en anelse, så de fungerer i små rum.

© Collection Particuliere
© Brodie Neill

8. Materialitet

Der er bred enighed om, at materialerne betyder alt netop nu. Der arbejdes med materialitet som aldrig før – og det er tydeligt, at designerne udfordrer grænserne for, hvad de forskellige materialer kan. Vi ser stadig en hel del marmor, men nu i alle farver og gerne mikset. Stort set alle træsorter er i spil, og der er et utal af spændende bud på tekstiler, glas, keramik og nyudviklede materialer.

© Kutleh
© Maddalena Selvini

9. Japanske undertoner

Balance. Harmoni. Poesi. Fine, enkle, minimale linjer. Japan er uden tvivl en af verdens førende og mest sofistikerede designnationer. Og samtidig med at der generelt er fuld fart på farver og udtryksfulde former, så er der et stort marked for den ro og ærlighed, der implicit ligger i japansk design. Med et link til både arkitektur og natur er der mange firmaer, der læner sig op ad den japanske stringens.

LÆS OGSÅ: 15 køb, der bringer Japan hjem til dig.

© Desalto
© Japan Creative

10. Chubby & Chunky

Tunge, solide, volumniøse møbler med et nærmest karikatur-agtigt look får mere og mere plads. For nogle går der lidt for meget tegneserie i det, for andre oser det af charme og selvtillid.

© Cassina
© Arflex