Vidunderlige vårbuketter

Tæpper af skovanemoner hører til forårets allersmukkeste syn. Blomsterdesigner Annette von Einem tog i skoven og giver dig her opskrifterne på 7 yndige blomsterideer.

HVID FORÅRSBUKET MED EN SKØN DUFT
© Andreas Mikkel Hansen

Pluk en håndfuld hvide anemoner i skovbunden, og arranger dem i tæt selskab med lette græsstrå og liljekonvaller – de dufter så skønt.
Lad græsstråene være længere end anemonerne, så de svæver let hen over buketten. For at gøre buketten fed og tæt er der stukket ekstra liljekonvalblade mellem anemonerne.

TIP:
Få de små blomster sikkert med hjem. Anemoner er ikke nemme at tage ind – de falder hurtigt sam- men og hænger med hovedet. Tag en lille pose med vådt køkkenrulle i, så blomsterne kan holde sig friske under transporten.

SKOVANEMONER I HAVEN
© Andreas Mikkel Hansen

I selv den mindste have kan du skabe en skovbund med dejlige anemoner, som vokser under træer og buske og afblomstrer, når resten af haven begynder at grønnes.

Anemoner trives bedst i skovmuld, dvs. en let og luftig jord med kompost og visne blade. Der er ingen pleje af de nyplantede anemoner. De breder sig langsomt over det tildelte område, hvis jorden passer dem. Hvert år lader du dine sammenrevne blade ligge som en 10-15 cm tyk dyne over anemonetæppet.

KÆRLIG KRANS
© Andreas Mikkel Hansen

Blomsterkrans med blomsten jomfru i det grønne (Nigella damascena) og lathyrus, atter en vidunderlig duftblomst, lidt anemoner og liljekonvaller. Kransen er arrangeret på en gennemvædet oasiskrans, så blomsterne kan suge vand. Kransen er ideel til et bryllupsbord eller en af forårets helligdage.

DESIGNERENS FORÅRSFAVORIT
© Andreas Mikkel Hansen

De skønne blå blomster forglemmigej er én af Annette von Einems forårsfavoritter i selskab med juleroser. Her en stor skulpturel buket i den karakteristiske blå farve bundet helt tæt med mange stilke, der brydes af at par mørkerøde dobbelt juleroser.

Forglemmigej kan man være heldig at finde i naturen, den er dejlig at have i haven, og ellers har blomsterhandleren dem. Også julerosen.

FORÅRSBUKET ARRANGERET I GLAS
© Andreas Mikkel Hansen

Pluk en håndfuld hvide og lilla anemoner og arranger dem i selskab med de skønne liljekonvaller, der dufter skønt af forår. Pluk et par af de lilla anemoner med så lang stilk som muligt, og rens dem helt fri for grønne blade, og placér dem i buketten, så de elegant knejser højt, og over de øvrige forårsblomster. Skøn på forårs- eller påskebordet. Vintageglassene er fundet i en antikbutik.

SKØN SYRENBUKET
© Andreas Mikkel Hansen

Foråret er bare fuld af dufte og sprøde blomster efter vinteren. Ikke mindst de skønne syrener. Buketten er et bundt af danske syrener i lilla og hvid, og mellem syrenerne har Annette von Einem bundet hvide løjtnantens hjerte.

TIP
Få dine syrener fra haven til at holde sig længere i vase:

  1. Klip dem aldrig i høj solskin – det er bedst om morgenen eller kølig aften. I den varme sol er selve blomsten varm og skrøbelig.
  2. Fjern de nederste 5 cm af barken på stilken.
  3. Snit det nederste af stilken skråt.
  4. Sæt dem i varmt vand.
BUKET MED BEVÆGELSE
© Andreas Mikkel Hansen

Buketten er bundet, så blomsterne får lov til at brede sig ud i deres naturlige bevægelse. Nogle stilke må give efter for blomsterhovedets vægt, andre rejser sig ranke og lette. Alt det hvide skaber en blød kontrast til forårsfarver.

Buketten består af perlehyacinter, løjtnantens hjerte, stedmoder, forårsgrene, pinse liljer, juleroser/helleborus, forglemmigej og klematis.

SÅDAN FORLÆNGER DU BLOMSTERNES LEVETID
© Andreas Mikkel Hansen

Snit stilkene skråt med en skarp kniv, så suger blomsterne vandet bedre. Pluk dem evt. dagen før – pak dem i fugtigt papir, og sæt dem på køl. Så bevarer de fugten og holder sig i topform til din middag eller fest.

LEG MED BLOMSTER I ET FAD
© Andreas Mikkel Hansen

Oasissen placeret i fadets bund er dækket med sand og små sten. Der er arbejdet og leget med blomsternes former og naturlige bevægelser. Farver der bevæger sig fra hvide toner over lyseblå til sart lyserød og helt over til det bordeauxrøde.De forskellige blomster er arrangeret i flere højder.

Der er brugt:
store vintergækker, perlehyacinter, løjtnantens hjerte, stedmoderblomster, forårsgrene, pinseliljer, juleroser/helleborus. Alle er samlet i haven og skoven, og de er renset fri for grønne blade og sidegrene. Annette von Einem renser altid blomster for det grønne for at få blomsternes form, tekstur og farver mere tydeligt frem.

© Andreas Mikkel Hansen

Annette von Einem har gennem de sidste 20 år formået at rykke grænserne for blomsterdesign og mode- og eventstyling. Hun rangerer blandt Europas absolut dygtigste designere og har gennem de seneste år høstet stor anerkendelse i udlandet som trendsætter – og vundet flere eftertragtede titler.