Tips og tricks til dine nyindkøbte planter

+ blomsterdesignerens favoritplanter til haven eller altanen.

Mini Petunia
© Annette Von Einem
© Annette Von Einem

2. Bordeaux kløver - Oxalis Acetosella

Bare helt kort: Skovsyre! Jeg er vild med dens design og holdbarhed. Den holder hele sommeren og breder sig rigtig meget, både i krukker og i haven. Og så er det en fin pynt til mad og i salaten.

Lewisia
© Annette Von Einem

3. Lewisia

De ligner et husløg, men er en stenbedsplante og blomstrer rigtig meget hele sommeren. En sej lille sag, der fås i mange skønne kraftige sorbet-farver.

Coleus
© Annette Von Einem

4. Coleus

Den vokser sig stor og fyldig, og den findes i et væld af farver, fra limegul til stribet, sort, bordeaux, kobber. En spændende plante i potter som er super holdbar. Vokser sig store og flotte over 40 cm høje og brede.

© Annette Von Einem

5. Husløg

De små seje stenbedsplanter med blomster hitter på trendlisten. Deres design er skarpt, og blomsterne fine. Husløg findes jo i mange udformninger og farver, og trives både i bedet, altankassen og krukker.

og mine 3 favoritter ….

6. Akeleje (Aquilegia) er en slægt med mange arter på den nordlige halvkugle. Akeleje fås i så mange fine farver, og lever lidt deres helt eget liv; den kan pludselig dukke op flere steder i haven, uden at du gjorde meget for at hjælpe den på vej. Jeg elsker dens smukke blomster både i haven, i krukker og når de plukkes ind til vaser i stuen. Akeleje er flerårig, og står en lille uges tid flot i vase.

7. Geranium. Jeg er total vil med duftplanter, specielt den robuste duftende Geranium! Denne er en tidlig udplantningsplante, der kan tåle temperaturer helt ned til 5 grader. Det er en plante, du kan have stor glæde af lige fra det tidlige forår og hen over sommeren. Især hvis man sørger for at plante den i krukker eller altankasser, så den er hævet lidt over jorden. Den fås i mange skønne farver.

8. Løjtnantshjerte– en plante med mange navne. Løjtnantshjerte er en gammel populær bondehaveplante, eller hvad englænderne ville kalde en typisk 'cottage garden' plante. Herhjemme kalder vi den ”hjerteblomst” efter blomstens form, eller ”løjtnantshjerte” - efter sigende fordi det hvide i blomsten, hvis man vender den på hovedet, både ligner en kvinde og en champagneflaske, dvs. netop det en løjtnant tænker mest på! Lidt gammeldags, men meget sødt. Personligt er det en snitblomst jeg bruger rigtig, rigtig meget i mine arrangementer - og i år har jeg fået den i haven. Glæder mig til at se den vokse sig stor og give endnu flere blomster næste år.

Her kan du følge Annette Von Einem en dag på Torvet, hvor hun køber planter og blomster.