Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kløverplanten er fin som bunddække - og i salaten

Danske køer gumler kløver og har gjort det i århundreder, men det burde du måske også? I hvert fald er den dejlige grøftekantsplante ultrasund - og desuden perfekt som bunddække.

Kløverblomster er smukke - og kan spises

© Chestnut Herbs

Kløver egner sig godt som prydplanter og til sammenplantninger i krukker. Kløver kan også anvendes som smuk, bunddækkende staude. Kløver har en kønt bladløv.

I modsætning til mange andre planter kan kløver spises. Ikke blot af køer, men også af mennesker. Derfor kan du med fordel bruge bladede i salater, mens blomsterne kan anvendes som pynt på desserter.

Læs påChestnut Herbs, hvordan kløver kan bruges som helende urt.

Hårdfør plante - perfekt som bunddække

idényt.dk's planteleksikon kan du læse følgende om kløver:

Kløver er hårdfør og tåler umiddelbart al slags vejr – planten klarer selv de strengeste vintre.

Hvis du planter hvid kløver som bunddække i haven, skal du være forberedt på, at planterne klapper lidt sammen, når frosten kommer. De rejser sig dog hurtigt igen, når vejret bliver mildere, og du vil opleve, at de smukke løvfarver bliver endnu mere intense i den kolde tid.

Kløver har lægelige egenskaber

© The Enchanted Gallery

Kløver har i århundreder været kendt som en plante med gode, medicinske egenskaber.
Den er glimrende at spise frisk i salater og kan desuden tørres og bruges som te.

Foto: The Enchanted Gallery

Bringer held

Hvornår har du sidst fundet et firkløver? Formentlig ikke siden barndommen, hvor du ledte intenst i marker og grøftekanter - og måske oven i købet tørrede dine lykkebringende fund bagefter.

Firkløver er symbol på held i mange kulturer, fx asiatiske.

Glem ikke de gamle grøftekants-klassikere

© iStock

Der er findes flere hundrede kløversorter - i Danmark er rød og hvid kløver de mest kendte.

Kløver hører til den danske natur og har været en foretrukken spise for fritgående køer siden 1700-tallet.

Relaterede Artikler