Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af gårdareal i andelsforening

Den rette indretning kan hjælpe med at skabe orden.

Hjælp til at holde orden på fællesarealerne

Hej Lone,

Det her er måske en anden opgave end du og bladet ellers tager jer af, men nu prøver vi.

Jeg sidder i bestyrelsen i en lille forening med i alt 8 små andelslejligheder.

Gaden, vi bor i, består af samme mindre ejendomme med små for-arealer og hvad deraf følger af skraldecontainere, cykler og klap- og barnevogne.

Nabohusene har klaret deres egne systemer, mens vi stadig ikke har fået styr på vores.

Grunden til at det er blevet ekstra slemt er dels flere småbørnsfamilier men også flere containere grundet affaldssortering, som vi selvfølgelig er glade for.

Vi har allerede forhandlet med kommunen om at anbringe alle containere i passagen imellem vores hus og naboen til højre og det går de vist med til, hvis porten bliver automatisk.

Så er der cykelhelvedet. For-arealet skal indrettes med adgang til vores to opgange og så er der så vidt vi kan skønne, ikke plads til overs til ret mange cykler eller barnevogne.

Vi krydser fingre for, at du kan hjælpe med et input, så vi får det både pænt og ryddeligt på en måde, så det er umuligt at rode rundt foran vores lille forening.

På forhånd tusind tak.

Foreningen Tusindfryd, Mette

Kære Tusindfryd,

Jeg forestiller mig at I har tænkt i to separate indgange, der leder fra fortov til de to hoveddøre, og så bliver der ganske rigtigt ikke megen plads tilovers til jeres cykelpark.

Jeg mener, at I kan få meget bedre udnyttelse af for-arealet, hvis I laver en fælles indgang i midten, som så breder sig ud og dækker de to hoveddøre.

Da det ikke er optimalt med barne- eller klapvogne udendørs uden overdækning vil jeg foreslå jer at se, om ikke I kan få plads i passagen til et overdækket areal, der placeres efter jeres containere. De skal selvsagt stå først og nærmest porten, så renovationsfolkene nemt kan komme til.

Hvis det kan organiseres, så er vi fremme ved at få plads til jeres mange cykler i forhaven, som jeg synes det skal hedde fremover. Kært barn har mange navne og får I på den måde hinanden til at synes bedre om arealet, så bliver det meget nemmere at få hinanden til at passe på det og holde orden.

Mit forslag går ud på at lukke arealet på alle tre sider med en robust, lav hæk ( stedsegrøn liguster), have en åben adgang i midten og så markere cykelparkeringen i forhold til gangarealet med forskel i belægningen.

Cyklerne får to halvcirkelformede ”båse” med god plads til cirka 13-14 styks på venstre side og 10 på højde, da det vil være fint at have en smutvej langs facaden og hen til passagen med containerne.

I hjørnerne af de to cykelparkeringer kan I så sætte et par træer som vil forskønne huset endnu mere. Det skal være ret spinkle træer, der kan klippes og holdes nede i højden og her kan I kikke på for eksempel kuglerobinie, tjørn, røn eller majtræer.

Belægningen kan være asfalt under cyklerne og betonfliser for resten, eller to slags granitbrosten hvis budgettet er til det.

Imellem de to hoveddøre er der plads til en bænk eller noget andet fint, der kan få jer til at hygge og holde det hele pænt.

Hilsener Lone

© Lone Barslund