Havemøbler i rustik farmerlook

Sommeren er over os, og haven kalder på lange dasedage, afslappede middage under åben himmel og hygge på terrassen. Her finder du 14 lækre havemøbler i rustik farmerlook.

Der findes vel næppe en mere afslappende aktivitet end at gynge. Den mulighed får man med Lionel Doyens Bundle – en svingende bænk, skabt for belgiske Extremis. 35.000 kr., fiorinitrading.dk.

Er man til enkle linjer og grafiske statements, vil man sikkert begejstres for Kaffe-bænken, designet af Thomas Bernstrand for svenske Blå Station. Serien indeholder også bord og stole, så man kan skabe sit eget cafemiljø i haven. Priser fra 5900 kr. hos blastation.se og kapitel2.com.

Let og alligevel komfortabel. Rodolfo Dordonis enkle og grafisk flotte Harp-stol for Roda. Letvægterstolen er udformet i rustfrit stål og grå snor. Pris 15.179 kr. hos casashop.dk.

Der er pondus bag Picnic-lampen fra Serralunga. Trådløs LED-teknologi og materialer, der tåler at stå udendørs. Det er Joan Gaspar, der står bag designet. Pris 3500 kr. hos fiorinitrading.dk.

Sjældent elegant udendørsstol Maia i loungestil fra Kettal. Igen er det Patricia Urquiola, der er på spil. Pris 17.899 kr.hos jacobsenplus.dk.

Udendørs hjørnesofa med masser af komfort. Louisville-sofa med bord til 19.998 kr. hos ilva.dk.

Den belgiske møbelproducent Extremis er kendt for sit eksperimenterende design. Walrus er firmaets første udendørssofa, og den er også forsynet med et par overraskende finesser. Blandt andet kan man hurtigt hente beskyttende cover og hynder frem fra en lomme i ryggen. Design Dirk Wynants. 64.500 kr. inkl. hynder og tæpper hos fiorinitrading.dk.

Jaime Hayon er en af spansk designs mest innovative designere. Det ser man blandt andet hos BD-Barcelona, som nu præsenterer en ny serie udendørsmøbler af mesteren. Showtime-møblerne er fremstillet i plast og tåler vind og vejr. Stolen koster 5925 kr., og sofaen 8495 kr. hos interstudio.dk.

Spanske Patricia Urquiola har gennem årene skabt en række fine udendørsmøbler, blandt andre for B&B Italia, som har kollektionen Butterfly – hvor disse lette borde er fundet. 10.180 kr., 3falke.dk.

Spanske Kettal er også en af de producenter, som gør brug af designeren Patricia Urquiolas evner. Hun er ophavskvinden til Mesh-kollektionen, blandt andet denne sofa. Pris inkl. hynder 55.799 kr. hos jacobsenplus.dk.

Den ekspressive spanier

Interesserer man sig for moderne, ekspressivt design, har man for længst lært at udtale navnet Patricia Urquiola. Den spanskfødte designer har gennem et par årtier været med til at sætte nye standarder for møbel- og produktdesign med sit unikke og derfor også ret genkendelige formsprog. Med afsæt i stor materialeforståelse og modet til netop at afprøve nye teknikker og materialer bliver hun ved med at overraske med innovative og fabulerende design. Hun er født i spanske Oviedo i 1961, men lever og arbejder i Italien og er, ifølge hende selv, italiener af hjerte. Hun er uddannet i Madrid og Milano og arbejdede i sin ungdom med nogle af de helt store koryfæer, blandt andre Achille Castiglioni og
Vico Magistretti. I 2001 etablerede hun sit eget designstudio og har siden samarbejdet med en stribe af de største møbelproducenter. CV’et er næsten uendeligt langt og tæller navne som Kettal, Agape, Alessi, B&BItalia, De Padova, Molteni, Missoni, Kartell, BMW, Flos, Driade, Boffi og mange, mange flere. Hun har også samarbejdet med danske Kvadrat, men vil af de fleste være kendt for sit tætte teamwork med Moroso, som hun blandt meget andet også har designet udendørsmøbler for. Her hos den italienske producent har der været så højt til loftet, at der sagtens har været plads til Urquiolas vilde ideer, og i dag kunne man ikke forestille sig en Moroso-kollektion uden Patricia Urquiolas fingeraftryk.

Det er ikke til at se det, men den supermoderne liggestol – Bycycle Chair – er designet af Bauhaus-designeren Marcel Breuer tilbage i 1922. Det unikke loungemøbel er blevet produceret hos tyske Tecta siden 1984. Pris 14.500 kr. hos agneta.dk.

Det er den italienske designer Monica Armani, der har designet den flotte Tosca-clubchair for Tribù. Runde former og ekstra god siddeplads. Det bløde look understreges af de flettede, strikkede bånd, der tegner en trend indenfor udendørsmøbler netop nu. Pris med hynder 27.800 kr. hos scaledesign.dk.

Dedon laver nogle af markedets mest eksklusive udendørsmøbler – fx Dala–Loveseat, fremstillet af økofibre og med plads til to, der er glade for hinanden. Stephen Burks har designet. Fås i tre farver: Grass, Stone eller som her i Fire. Priser fra 63.000 kr. hos sibast.com.

Enkel og stilren: stolen Tacker-Lounge i sort aluminium indgår i House Doctors udendørskollektion. Pris 2950 kr. hos housedoctor.dk.

Her er 18 havemøbler til haven, altanen eller terrassen.