Guide: Sådan holder du havefest

Sommeren er årstiden for havefester. Vil du imponere din familie og venner med et brag af en fest? Vi guider dig til, hvordan du holder årets havefest.

Unikke inivitationer

Festen starter med invitationer. Lav dine invitationer selv. Der er intet bedre end at modtage noget hjemmelavet, som andre har lagt kræfter i. De hjemmelavede invitationer giver din fest et personligt og unikt touch.

Hvad skal I spise?
© Anders Schønnemann

Hvilken menu skal du byde dine gæster på? Tilpas gerne maden til begivenheden. Er det en afslappet fest, kan du servere småretter. Hvis du gerne vil have din fest skal være mere formel, kan du servere en festmenu. Måske du skal holde studenterfest, så kan menuen være en anden. Her er 14 nemme og overraskende ideer til snacks og sweets til studenterfesten.

Velkomstdrink

Byd gæsterne på en velkomstdrink når de kommer. Lad velkomstdrinken stå og pynte i fine beholdere. På den måde kan gæsterne selv forsyne sig med mere end én drink, hvis det er en varm sommerdag.

Små udstillinger

Er der noget mere nærliggende end at bruge naturen som pynt til en havefest? Pynt op med små udstillinger inspireret af naturen rundt om i haven.

Ideer til hjemmelavede bordkort

Overrask dine gæster med hjemmelavede bordkort. Brug fine brune poser til at skrive gæsternes navne foran og læg en lille overraskelse, i form af tre skumfiduser, som kan ristes på grillen senere på aftenen, i posen.

Pynt udendørs

Ingen fest uden pynt. Hæng fine papirguirlande op i forskellige farver. Find gerne et farvetema og brug det både til invitationer, pynt og bordkort.

Buffet i haven

Skal din havefest være afslappet? Så byd gæsterne på buffet. Lav dine favoritretter og placer dem på et anretterbord. Stil porcelæn og glas, så gæsterne selv kan tage. På den måde slipper du for at dække bord.

Opskrifter, der er perfekte til buffet: hønsesalat, salat med bagte rodfrugter eller pizza med rødbede

Levende lys til festen

Levende lys hører sig til i haven og vil tilføre ekstra hygge til din havefest.

Noget at varme sig på

Den danske sommer er uforudsigelig. Husk derfor masse af tekstiler til din havefest. Både puder og tæpper er gode, når solen går ned.

Borddækningen

Det er dagen for din havefest og gæsterne kommer om et par timer, men hvordan var det nu bestikket skulle ligge? Fortvivl ikke, du kan stadig nå at få styr på hvordan man dækker bordet.