Guide: Sådan overlever dine planter, mens du er på ferie

Er du træt af at vende hjem til udtørrede planter efter en god ferie? Lad dig inspirere af disse nemme tips til, hvordan dine planter kan overleve ferien.

Terrasse med smukke blomsterkrukker
© Stine Christiansen

Forbered planterne på ferie

Sørg for at nippe visne blade og blomster af dine planter, inden du tager afsted på ferie. På den måde undgår du, at planten bruger for meget kraft på at holde de visne dele i live og i stedet har energi og vand nok til at holde liv i resten af planten.

Flyt planterne

Sørg for at flytte planterne, så de ikke står i direkte sol hele dagen, da de dermed risikerer at udtørre. Placer dem i stedet i et rum, hvor du ved, at solen ikke står ind hele dagen - det kan for eksempel være i entréen eller måske på badeværelset.

Hjemmelavet vandingssystem

Fyld en plastikflaske med vand og sæt den ned i plantejorden med bunden opad. Vandet fra flasken vil løbe ned i jorden, efterhånden som den tørrer ud og på den måde sørge for, at planten hele tiden har vand. En smart og enkel måde, hvorpå du kan lave dit eget vandingssystem.

Automatisk vanding af dine indendørsplanter
© Gardena

Automatisk vanding af dine planter

Havevirksomheden Gardena har netop designet et nyt, solcelledrevet vandingssystem, som automatisk sørger for at vande op til 20 af dine potter og planter på altanen og terrassen. Og det eneste, det kræver af dig, er, at du fylder en spand med vand, og så er du i gang.

Det nye system hedder AquaBloom og har blandt andet et solpanel, som holder systemet kørende. Solpanelet oplades, når solen skinner, og skulle den danske sommer svigte, er systemet designet til at kunne holde sig kørende i op til 2 uger med overskyet vejr. Vil du gøre vandingen endnu mere miljøvenlig, kan du med fordel samle regnvand i spanden til genbrug.

Du kan bruge AquaBloom både inde og ude, så længe den står solrigt, og du kan vælge mellem hele 14 forskellige vandingsprogrammer, alt efter hvor ofte dine planter skal vandes.

Find systemet på gardena.com og koster 849,95 kr.

LÆS OGSÅ