Remonteret floribunda rose
© theenglishgarden.co.uk

De 7 mest overvældende remonterede roser

Remonterede roser er duft, farver i hele spektret og planter, der blomstrer hele sæsonen igennem. Her er de 7 smukkeste fra de engelske haver.

Hvad er remonterede roser?

Remonterede roser er roser, der blomstrer flere gange og vedholdende i løbet af en sæson. Betegnelsen kommer af det franske ord "remontér", som i denne sammenhæng betyder noget á la "komme op igen". På engelsk kaldes roserne også for "repeat-flowering roses", hvilket for de fleste danske øren nok er lidt lettere at forholde sig til. Rosentypen bærer også det latinske navn "Floribunda".

Remonterede roser er svaret på alt for korte blomstringssæsoner for de klassiske rosentyper. De er stort set alle sammen hybrider. De første florbibunda-roser blev i øvrigt fremavlet i Danmark i 1907 af Dines Poulsen.

Blomsterne er typisk en smule mindre end klassiske roser, men så blomstrer de til gengæld nærmest i klasser, hvilket giver en smuk effekt i haven. Remonterede roser forekommer i hele farvespektret.

Floribunda - remonteret rose

Roser hele sommeren igennem

Typisk vil remonterede rosenbuske fyre et stort blomstringsfyrværkeri ved sommerens begyndelse. Derefter vil planten tage en lige pause for at vende tilbage i stor stil med roser uden ende. Nogle remonterede roser blomstrer helt ind til den første frost.

Som de fleste roser skal remonterede roser gødes flere gange i løbet af en sæson. Selve buskens vækst kan på nogle sorter af remonterede roser se lidt tilfældig ud. Derfor råder flere roseneksperter til at skabe en sammenhængende buskgruppe med f.eks. 3 remonterede rosenbuske plantet med en lille halv meters mellemrum.

Her er en perlerække af nogle af de mest imponerende remonterede roser sammensat af det engelske website The English Garden.

1. Lady Emma Hamilton

Remonteret rose med frugtagtig duft.

2. The Times

Rød remonteret rose med mørke og meget skinnende blade.

3. Darcy Bussell

Kan blive op til 1.10 meter.

4. Amber Queen

Ravfarvet remonteret rose med kronblade i tætpakkede lag.

5. Pearl Drift

Hvidlig rose med diskret rødlig glød. Blomstrer i store klaser i månedsvis.

6. Honeybun

En terrasserose med lidt mindre kronblade og mindre vækst (35 cm).

7. Pat Austin

En af de stærkest duftende remonterede roser. Kobberagtige og orange nuancer, sygdomsresistent og med en max. højde på 1.2 meter.

Læs mere om disse remonterede roser på The English Garden.