13 klassiske lounge-møbler

Vi drømmer ikke blot om et grønt tæppe under fødderne, udsigt til blåt foroven og solbrune næser: Vi vil også slappe af og nyde tilværelsen i bedste loungestil. Se med i galleriet her, hvor vi har fundet 13 klassiske lounge-møbler.

Franske DCW lancerer nu Lampe Gras i en udendørs variant. Lampen, der er fra 1922, er designet af Bernard Albin Gras. Fås i mange modeller fra 5450 kr. hos roomstore.dk.

Divine er Cane-lines nye bud på en udendørsfodskammel. Den er hæklet i et meget holdbart og slidstærkt materiale. Fås i flere farver. 2099 kr. hos cane-line.dk.

Ama-hængekøjen fra Ok Design er vævet i ægte boho-stil med hundredvis af strenge. Håndlavet i Mexico. Fås hos designdelicatessen.dk fra 890 kr.

Funktionel transportabel lampe med det sigende og kække navn FollowMe. Lampen, der er fra Marset, benytter LED-teknologi og kan lyse i op til 20 timer. Pris 1195 kr. hos marset.com.

Stolen Breeze Highback fra Cane-line tilbyder ren afslapning på terrassen. Det er den danske designduo Strand+Hvass, der står bag. Priser fra 5199 kr., cane-line.dk.

Flere af Cassinas klassiske møbler fra I Maestri Collection fås også i udendørs versioner. En af dem er Tokyo Chaise Longue, designet af Charlotte Perriand i 1940. Pris 38.362 kr. hos paustian.dk.

Den spanske designer Jaime Hayon er en travl herre, der efterhånden har fået en stor stjerne i Danmark. Hans lille fine Pina Chair for Magis er nu også kommet i en udendørs variant i malet stål og vejrbestandigt tekstil. Pris 14.681 kr. hos magisdesign.com.

Stol, reol, planteopsats. Der er frit slag med Mate fra Living Divani. Bag designet står (A+B) Dominoni. 8595 kr., fiorinitrading.dk.

Designeren Rodolfo Dordoni er den kreative kraft bag Spool-kollektionen for Roda. Den indeholder blandt andet denne smukke udendørs stol i lakeret rustfrit stål, polyestersnore og vejrbestandige hynder. Priser fra 26.000 kr. hos casashop.dk.

Eilersen, der er kendt for sin store kollektion af polstermøbler – ikke mindst sofaer – er nu på banen med en udendørs sofa. Frost er modulopbygget og kan kombineres på flere måder. Den viste opstilling med Rain-tekstil fås til 68.512 kr., eilersen.eu.

Det bedste fra Italien og Frankrig samlet i én møbelkollektion: Italienske Ethimo har i samspil med den franske designer Patrick Norguet udviklet udendørsmøblerne Knit, som er kendetegnet af de vævede reb i samspil med teaktræ. 8900 kr. Se mere på ethimo.com.

Den helt rigtige udendørs loungestemning kræver lys. Udvalget af udendørs lamper er voksende, og man behøver ikke at tænke i nagelfaste løsninger. Et alternativ kunne være denne Oslo LED-lanterne fra italienske Unopiu, der ikke har forhandler i Danmark, men til 5925 kr. i netshop unopiu.com.

Designeren Michele De Lucchi har med outdoorkollektionen Dehors for italienske Alias skabt en serie møbler, der, i sit udtryk og med sine bløde hynder, kommer meget tæt på det indendørs look. Stellet er emaljeret stål, og hynderne er beklædt med vejrbestandigt tekstil. Priser fra 25.480 kr., fiorinitrading.dk.