Re-design af en 130 år gammel klassiker

De fleste ting til hjemmet kan i dag styres via en app til telefonen. Nu er turen kommet til vores persienner

Teknologien er for alvor rykket ind i vores boliger, hvor den via vores smartphones og gadgets gør livet lettere – og smukkere – for os.

Nytænkning fra arkitekthuset Art Andersen Copenhagen bringer den traditionelle persienne ind i en ny æra, hvor de kluntede bæresnore er udskiftet med innovativ teknologi.

Frem til nu har teknologien især været brugt til at styre musik og belysning, men nu er det også muligt at styre det naturlige lysinfald. Solafskærmning til hjemmet er nemlig blevet elektronisk, så du let kan få det helt perfekte, naturlige lysindfald.

Venetianske gardiner

Da persiennerne først så dagens lys i 1888, blev de kaldt Venitian Blinds - Venetianske gardiner. Det gjorde de, fordi manden bag, George Castner, var inspireret af de klassiske, italienske vinduesskodder. Sidenhen er de blevet udbredt over hele verden, og på dansk kalder vi dem altså persienner.

Siden persiennerne blev opfundet, er de nærmest ikke blevet videreudviklet eller nytænkt, så de passer til moderne boligindretning og vores elektroniske livsstil. Men for første gang i næsten 130 år har den klassiske persienne været igennem en gennemgribende udvikling. Danske Art Andersen Copenhagen står nemlig bag serien Copenhagen Blinds - solafskærmning hvor design og teknologi går op i en højere enhed.

Copenhagen Blinds persienner fra Art Andersen Copenhagen

Det er næsten som taget ud af en James Bond-film, dengang high-tech gadgets kun var forbeholdt det store lærred. Men nu er fantasien altså blevet til virkelighed.

Persiennerne kan betjenes via en app til din smartphone, hvor du kan tidsindstille dem til lige præcis dine behov - uanset hvor du befinder dig. Så kan du for eksempel indstille dem til langsomt at tilte op om morgenen eller til at afskærme dit yndlingsspot i hjemmet, på det tidspunkt af dagen hvor solen rammer.

Copenhagen Blinds persienner fra Art Andersen Copenhagen

Stilrent udtryk

Det smukke design gør op med de klassiske persienner, og derfor kan Copenhagen Blinds persienner sagtens passe ind i det moderne hjem, uden at de føles gammeldags i udtrykket. Så selvom solafskærmningen er aktiveret, forstyrrer det ikke indretningen i dit hjem.

Copenhagen Blinds har ingen bæresnor. Al vægten bæres af stigesnorene og det giver nogle afgørende fordele: Lamellerne kan stå næsten lodret, og derfor kan persiennen lukkes, så de stort set mørklægger rummet. Lamellerne har ingen huller i midten, så du slipper for at sollys trænger igennem. Endelig kan lamellerne tages ud en af gangen og gøres rent individuelt.

Copenhagen Blinds persienner fra Art Andersen Copenhagen

Funktionelt design

Persiennerne er designet i et tidløst formsprog med den skandinaviske tilgang til design in mente. Lige netop derfor er der også tænkt nøje over funktionaliteten, så persiennerne kan hæves, sænkes og tiltes fuldstændig lydløst. Så bliver du ikke vækket af larm, men kun af naturligt lys. Læs meget mere om teknologien og persiennerne her.

Copenhagen Blinds persienner fra Art Andersen Copenhagen

Fuld kontrol

Noget er det smarteste ved Copenhagen Blinds, er den app der følger med. Her kan du kontrollere alt lige fra timing og former for afskærmning - og det kan gøres på farten og langvejs fra. Men er du ikke lige til apps, så kan du også kontrollere persiennerne via en Wall Controller på væggen.

Kom til åbent hus

_Har du lyst til at se nærmere på solafskærmning fra Copenhagen Blinds, så kom forbi til åbent hus og hør mere om teknologien, de smukke design og prøv dem selv, så du kan finde ud af, om de måske skal være den nyeste tilføjelse til dit hjem. Se her hvor det næste arrangement finder sted._

Følg også Copenhagen Blinds på Facebook.