B&O præsenterer velkendt højtaler i nye klæder

I samarbejde med Cecilie Manz lancerer B&O Beosound A1 i et særligt, nyt design.

Beosound A1 Dune
© B&O

En særlig hyldest til designet og håndværket

Den lille, runde højtaler er en ægte lommeklassiker, der forener solidt design og sublim lyd, og nu præsenterer B&O en ny, særlig version. Beosound A1 Dune er udviklet i samarbejde med Cecilie Manz i en limited edition med 100 unikke, nummerede Beosound A1'ere. Den særlige udgave af A1 er en hyldest til det originale design og B&O’s dedikerede håndværkere, hvor Cecilie Manz har fået frie rammer til at udforske og lege med potentialet i aluminiumet.

– Projektet med at hylde det originale design og B&Os håndværk startede med et besøg i Struer på Factory 5. Teamet har så meget viden om aluminium opbygget gennem årtier, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med nogen, der virkelig kan og har stolthed omkring deres håndværk, forklarer Cecilie Manz og fortsætter:

– Jeg havde en idé om at lave en gradient effekt, hvor farverne flyder sammen. Vi testede i lang tid for at finde de rigtige farvekombinationer og den helt rigtige teknik. Man kan aldrig helt vide, hvordan farverne reagerer på aluminium – det er jo kemi og helt anderledes, end når man blander to farver på et stykke papir.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Varmt og ukompliceret

Det unikke design udtænkt af Cecilie Manz er skabt i hånden og blander to farver gennem en særlig anodiseringsproces udviklet af B&Os eksperter på Factory 5. Det er en langsom og krævende proces, hvor farven tilføres gennem anodiseringsprocessen af selve metallet, hvorfor hvert enkelt produkt er unikt.

I det færdige design mødes en douce matchagrøn og en rødlig beige i et flydende design oven på højtalerens lysegrå base. Farvetonerne er velkendte i Cecilie Manz' farveunivers, og til designet af Beosound A1 Dune har hun fundet inspiration i naturens flydende overgange, som man for eksempel finder mellem himmel og hav. Cecilie Manz uddyber:

– Hele pointen med designet af A1 er at give en fornemmelse af ukompliceret teknologi, man ikke bliver intimideret af eller tror, man ikke kan finde ud af. Det intuitive er et vigtigt element - jeg vil kalde det 'varm tech'.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Vellykket genbesøg

Ved lanceringen af den originale Beosound A1 i 2016, brød Cecilie Manz rammerne for, hvad en bærbar højtaler kunne og så ud, og den lille, runde højtaler blev hurtigt en favorit.

– Hvis man gør sig umage fra begyndelsen og arbejder med ordentlig kvalitet, er der de bedste muligheder for at opdatere og videreudvikle produkterne, så de holder mange år frem. Det er altid målet", fortæller Cecilie Manz.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

Lille, men mægtig

Beosound A1 Dune er en taktil højtaler, der er skabt til at blive brugt. På trods af højtalerens lille størrelse har den en høj og fængende lyd og op til 18 timers spilletid, hvilket gør højtaleren oplagt at have med på farten.

Beosound A1 Dune koster 3.750 kr og er eksklusivt tilgængelig på bang-olufsen.com fra 24. marts.

Beosound A1 Dune Cecilie Manz
© B&O

LÆS OGSÅ