16 smarte gadgets, der opgraderer hjemmet

Smarthome-produkter er blevet populære i de danske hjem, og det forstår man godt. Vi guider dig til smarte, teknologiske items, der gør hverdagen nemmere og livet lettere.

Gør din stue intelligent med ny teknologi

© Apple

Apple TV i opgraderet udgave
Hvis du er typen, der har Apple overalt, kan det være en fordel at bruge deres lille streamingboks i dagligstuen også; Apple TV er let at bruge, og det er netop kommet i en ny udgave med en bedre fjernbetjening og en hurtigere processor, der gør hele oplevelsen lidt bedre. Det nye Apple TV er også i stand til at kalibrere billedet ved hjælp af din mobiltelefon, hvilket faktisk kan gøre en ganske stor forskel. Apple TV koster fra 1499 kr.

© Nokia

Billigt TV med gode specifikationer
Hvis du har brug for et ekstra tv til en hyggestue, men ikke vil bruge alt for mange penge på det, så har Nokia måske løsningen til dig. Deres nye tv-serie kommer i stort set alle størrelser fra 32" helt op til 75" – og det største koster faktisk kun 10.000 kr., hvilket er imponerende for et tv i den størrelse. Der er i øvrigt kræset for teknikken, og selv Dolby Vision, som man ellers skal lede længe efter i billige tv, er der blevet plads til. Priser fra 2777 kr.

© Sony

Få hjemmebioen op i helt stor skala
Der begynder efterhånden at være en lang række gode projektorer på markedet - og i dag er de så lysstærke, at de fleste vil kunne bruge dem som erstatning for deres tv, selv i rum, hvor der ellers er meget lys. En af dem er denne fra Sony, der ovenikøbet er udrustet med ægte 4k-opløsning, så du virkelig kan få noget ud af din lækre hjemmebio. Selvom prisen kan afskrække, er det stadig betydeligt billigere, end hvad du skal give for en fladskærm på over 100". Pris fra 40.000 kr.

© Denon Home

Kompakt soundbar til det mindre TV
Denon Home Sound Bar 550 passer under mindre fjernsyn. Der er til gengæld ikke skåret ned på ydelse, tilslutninger eller lydformater. Den velspillende soundbar kan bruges sammen med stort set alle kilder og understøtter formater såsom Dolby Atmos og DTS:X. Samtidig passer den designmæssigt ind med resten af Denons Home-serie af streaminghøjttalere. Denon Home Sound Bar 550 koster fra 4800 kr.

Musthaves til at fuldende køkkenet

© Amazon

Lille alsidig højtaler giver nye muligheder
Amazon er stadig ikke meget til stede i Danmark, men det bevæger sig absolut i den retning, og nu har de givet mulighed for, at man kan købe deres intelligente højttalere med Amazon Alexa indbygget – bl.a. denne lille frække sag, kaldet Amazon Echo. Desværre er den ikke kommet på dansk endnu, så du skal være klar til at tale engelsk. Ud over at fungere som hjem for Alexa er det også en udmærket lille højttaler, der egner sig fint til køkken eller badeværelse. Amazon Echo International koster 744 kr.

© Fibaro

Få advarsel om vand under opvaskemaskinen
En læk under opvaskemaskinen kan blive til en lang forsikringssag – men du kan nå at opdage lækken, inden den gør skade. Fibaro Flood Sensor registrerer oversvømmelser og har indbygget temperatursensor. Den indbyggede alarm aktiveres, når sensorens kontakter opdager vand, og advarer dig ved at sende en besked til din telefon. Sensoren placeres et sted, hvor der er fare for oversvømmelse eller lækage. 629 kr.

© KitchenAid

Drop ledningerne i køkkenet
Du har formentlig et lille arsenal af produkter med ledning i dit køkken: blender, stavblender, minihakker og så videre. Nu er KitchenAid på vej med en helt ny serie af produkter, hvor du slipper for mange af ledningerne. Batterierne klarer snildt alt, hvad du har brug for i hverdagen, og serien består af minihakker, røremaskine og stavblender. Den ledningsfrie kollektion kommer i fire farver: mat sort, grå, creme og rød. Priser fra 1199 kr.

© Ecovacs

Robotten klarer vinduesvasken
De færreste synes, det er rigtig sjovt at stå og balancere på et ben på en stige for at pudse vinduer. Nu er trængslerne heldigvis forbi, for den nye ledningsfri robot Winbot 920 fra Ecovacs sørger nemlig for at udføre arbejdet. Uanset om glasset er indrammet eller ej, vil robotten identificere alle hjørner og tilpasse rengøringsprocessen derefter. Hele processen kan styres via den tilhørende app - og den skulle ifølge firmaet være let at bruge. Vejledende pris 3099 kr.

Pift hjemmekontoret op med smarte produkter

© Lenovo

Alt i én-pc med sindrig detalje
Når du arbejder hjemmefra, har du brug for en stor skærm, en rigtig mus og et tastatur, hvis du vil sidde ergonomisk forsvarligt og samtidig kunne arbejde effektivt. Udfordringen er, at du med en stationær computer kan føle dig lænket til skrivebordet, men det har Lenovo nu en løsning på. Med deres nye Yoga Aio får du en 27-tommers alt i én-pc, som i sig selv er en computer, men også kan fungere som ekstern skærm og oplader til din bærbare computer - du skal blot forbinde de to med et USB-C-kabel. Yoga Aio er i sig selv en ganske kraftfuld maskine med masser af hestekræfter og en 4k-skærm. Pris fra 8999 kr.

© Ubiquiti

Stabilt internet til hjemmekontoret
Ubiquiti er en af de producenter, der er kendt for at levere en overordentlig stabil internetforbindelse, selv når du opholder dig i haven. AmpliFi Home-wi-fi fra Ubiquiti inkluderer en router og to mesh points, der giver dig stabilt, trådløst internet selv i et hus op til 1800 m2. 2999 kr.

© Sharp

Luftrenser gør det af med myg
Hvis du sidder på hjemmekontoret i længere tid hver dag, er en luftrenser et must. Med en Air Purifier fra Sharp er det nu muligt at slå to myg med et smæk, om man så må sige, for ud over at denne luftrenser dræber bakterier, virus, allergener og skimmelsvamp og fjerner dårlig lugt, så fungerer den faktisk også som myggefanger ved hjælp af indbygget uv-lys. 2999 kr

© Jabra

Avanceret kommunikation til hjemmekontoret
Jabra PanaCast 20 lover videosamarbejde i høj kvalitet. PanaCast 20 fås i et smukt kompakt design og er nem at tage med på farten og let at sætte fast på toppen af skærmen. Data bringes direkte ind på enheden uden først at skulle sendes til skyen for at blive behandlet, og uden at der skal installeres yderligere software. Alle data håndteres på selve enheden, hvilket minimerer risikoen for sikkerhedsbrud væsentligt og samtidig maksimerer hastighed, præcision og den overordnede kvalitet ved oplevelsen. Pris fra 2500 kr.

Optimer udendørslivet

© Netatmo

Hold styr på indkørslen
Netatmo Smart Outdoor Camera monteres uden for huset og registrerer, hvis der kommer en person, et køretøj eller et dyr ind i kameraets synsvinkel. Herefter modtager du en notifikation, så du selv kan afgøre, om det er noget, du skal reagere på. Du kan også, når det passer dig, livestreame fra kameraet, så du kan følge med i, hvad der foregår omkring huset, og eventuelt kontakte en nabo eller politiet, der kan gribe ind, hvis nødvendigt. Du kan også indstille, at kameraet skal tænde dets kraftige LEDprojektør, eller om det skal filme diskret med den indbyggede infrarøde funktion. Netatmo Smart Outdoor Camera koster fra 2499 kr.

© Hermansen Cph

Elcykel i dansk design
Danmark er, som bekendt, et cykelland – og hvad enten du bor i byen eller på landet, er en cykel nærmest et must. Mange bruger endda cyklen som deres eneste transportmiddel, og det begrænser rækkevidden en smule, i hvert fald hvis du ikke vil udstyres i lycra fra top til tå og komme svedig frem. Men det problem løser elcyklen. Denne fra Hermansen Cph har en rækkevidde på op til 60 km, hvor du får “hjælp” til at køre. Heldigvis er den så relativt let, at du sagtens kan køre på den også uden hjælp fra batteriet. Prisen begynder ved 28.000 kr.

© Ledvance

Lys haven op med solenergi
Solcellerne, vi bruger til at give strøm til, ja nærmest alt efterhånden, bliver bedre og bedre. Ledvance har lavet en serie af lamper til haven, der drives af netop solenergi, kaldet Endura Style. De praktiske lamper tænder ved bevægelse, og det er muligt at lave forskellige indstillinger, så lamperne kun tænder, når man er tæt på dem – eller ved lavere lysstyrke, hvis man er længere væk. De kan selvfølgelig også tændes manuelt. Ledvance Endura 19 Style Solar 40CM koster fra 600 kr.

© Weber

Smokefire EX6 GBS træpillegrill
Med Smokefires temperaturområde på 95°c til 315°c er den en ægte alt-i-en-grill, der har alsidigheden til at grille en steak, røge et spidsbryst, bage en tærte og alt derimellem - også selvom det er efterår eller vinter. En trin for trin-grillassistent er indbygget i grillen og sender dig notifikationer på mobilen om alt fra, hvornår maden skal vendes og serveres, til nedtællinger til, hvornår maden er klar. Vejledende pris er 13.650 kr.