Wegners første stoledesign lanceres nu i nye farver

De nye særudgaver af de første designerstole fås kun i et begrænset antal.

Hans J. Wegner stole
© Carl Hansen & Søn

Ikoniske stole

Hans J. Wegners første mesterværker omfatter fem af hans mest ikoniske stoledesign, herunder den verdenskendte CH24, også kendt som Y-stolen, samt loungestolen CH25, som har været produceret hos Carl Hansen & Søn i mere end 70 år.

Ilse Crawford
© Carl Hansen & Søn

Farvepalet af designer Ilse Crawford

For at fejre det mere end 70 år lange samarbejde har Carl Hansen & Søn fået den London-baserede designer, Ilse Crawford, til at udvikle en ny farvepalet til en begrænset særudgave af de første stole, som Wegner skabte til Carl Hansen & Søn tilbage i 1950.

Hans J. Wegner CH23
© Carl Hansen & Søn

Naturinspireret farvepalet

Ilse Crawford har i sit farvevalg ladet sig inspirere af den afdøde danske kunstner Per Kirkebys malerier, som på smukkeste vis afspejler hans interesse for natur og geologi.

De udvalgte jordfarver hylder det nordiske landskabs rå skønhed og afspejler derudover med deres afdæmpede toner den tid, vi lever i. Der er dog ikke tale om standardfarver, som udspringer af tidens trends, men derimod farver, som tilfører dybde og kompleksitet til designet.

De miljøvenlige, vandbaserede farver har alle en lettere transparent finish, som lader stolenes originale egetræsstrukturer skinne igennem, hvilket skaber en nuanceret følelse af farve og tekstur.

Den begrænsede særudgave af de første mesterværker er tilgængelig fra maj 2021.