Utroligt hammerslag!

Dansk designklassiker blev solgt for 4 gange så meget, som den var vurderet til.

Hammerslag

I Bredgade, i København, ligger Bruun Rasmussen. Her bliver afholdt designauktioner, hvor publikum i salen - samt bydere rundt omkring i verden - kan være med.

Ved auktionen d. 27/9 var det sjældne danske designikoner som Finn Juhl og Flemming Lassen, som løb med de helt store priser.

© Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Aftens største overraskelse

Til alles overraskelse blev aftens højdespringer dog en sjælden lænestol af Helge Vestergaard Jensen. Den blev vurderet til 60.000-75.000 kr., men solgt for 280.000 kr. Altså mere end 4 gange vurderingsprisen.

Lænestolen har et stel af teak, hvor sædet, ryggen samt armlæn er udspændt med fine, tynde nylonsnore, som giver stolen et helt særligt og skulpturelt udtryk.

– Den ligger sig i tråd med Vestergaard Jensens mest karakteristiske møbler, der ofte er lavet med netop nylonsnor. Det gør dem meget minimalistiske i deres udtryk, hvor det primære ved dem, er det, der ikke er. Alle Vestergaard Jensens møbler er sjældne, og det gælder også denne skulpturelle lænestol. Prisen på 280.000 kr. viser, hvor meget møbelkunst er værd, når designet sættes sammen på den rigtige måde, udtaler Peter Kjelgaard, leder af afdeling for design fra det 20. århundrede hos Bruun Rasmussen.