Ung designers lampeserie nomineret til Danish Design Award

Møbeldesigner Julie Strange fik ideen til det anerkendte lampedesign under sit afgangsprojekt i 2019.

Julie Strange
© Julie Strange

Nyfortolkning af traditionelt håndværk

Den 28-årige møbeldesigner Julie Strange har designet en lampeserie, A1 (lamp series), bestående af papirlamper skabt med afsæt i det traditionelle håndværk papirplissering.

LÆS OGSÅ

Hvid papirlampe
© Julie Strange

En god idé bliver til virkelighed

Idéen til det anerkendte design opstod under Julie Stranges afgangsprojekt i 2019 på VIA Design i Herning, hvorfra hun er uddannet møbeldesigner.

Her brugte hun adskillige måneder på at undersøge papiret som materiale, lavede utallige skitser, tests og små modeller, og det mundede ud i lampen A1, som i dag fås i forskellige størrelser – alle er foldet i hele papirark i forskellige A-formater.

A1 lampen er klassisk i sine fundamentale former, som vi har set før, men genialt udført på måden, hvor papiret står alene, og således demonstrerer styrken i at transformere et simpelt materiale fra et fladt ark til en rumlig form — Juryen ved Danish Design Award
A1 lamp series
© Julie Strange

Anerkendelse i branchen

Siden da har Julies klassiske og nytænkende design modtaget stor anerkendelse i branchen - senest som en del af udstillingen Ukurant Perspectives, der løb af stablen under 3daysofdesign i 2021, og nu som nomineret til Danish Design Award 2022 i kategorien Feel Good Furniture. Her er den oppe imod Moebes “The Moebe Bed” og “Hirata Gen Collection” af Studio A27.

Juryen ved Danish Design Award udtaler om A1 (lamp series):

– Ved at bruge det mest almindelige papirformat, A-formatet, understreger lampen æstetikken og simpliciteten i klassisk dansk design, dog med et futuristisk twist. A1 lampen er klassisk i sine fundamentale former, som vi har set før, men genialt udført på måden, hvor papiret står alene, og således demonstrerer styrken i at transformere et simpelt materiale fra et fladt ark til en rumlig form. At bringe form, funktion og æstetik sammen i en lampe er teknisk komplekst. Med A1 lampen er disse kombineret og det fortjener stor anerkendelse.

Papirlampe
© Julie Strange

Produktionen rykker ind i hjemmet

I dag folder Julie Strange selv lamperne på bestilling i sin fritid. Det foregår i lejligheden i Aarhus, som hun deler med to andre. Lamperne i A1 (lamp series) kan bestilles ved personlig henvendelse gennem Julie Stranges Instagramprofil @juliebstrange.

Vinderne af Danish Design Award afsløres d. 9. juni 2022, når Design Denmark, Dansk Designcenter og Dansk Industri afholder prisfest for alle nominerede. Foruden priserne i de forskellige kategorier har alle nominerede mulighed for at vinde People’s Choice Awarden, som bestemmes af publikums stemmer.

LÆS OGSÅ