Signe Terenziani direktør for 3daysofdesign
© Egon Gade

Direktør for 3 Days of Design: Vi skal huske at lege

Dette års tema for den københavnske designfestival 3daysofdesign er ikke valgt tilfældigt. Leg er nemlig centralt for vores evne til at være kreative.

– Selvom vi hver år vælger et tema for festivalen, påtvinger vi ikke udstillerne at gøre noget med det. Med det er vigtigt at have en fælles ramme at mødes om. I år er det “Remember to Play”. Med pandemien frisk i erindringen, og en krig i Europa der spøger, fandt vi det vigtigt at fokusere på de små lommer af kreativitet og positivitet, siger Signe Byrdal Terenziani, direktør for 3daysofdesign.

Leg findes i mange former, men de fleste af os forbinder det automatisk med børns leg. Som voksne bliver mange af os gradvist begrænset af idéer om, hvad man kan og ikke kan, så at huske at lege kan være en god øvelse i at slippe konventionerne, siger Signe, og det kan hjælpe os til at kunne navigere i virkeligheden, når tingene ikke går som planlagt. Derfor er det også vigtigt at tænke leg ind på arbejdspladsen.

– Leg og kreativitet er tæt forbundet. Hvis dét at lege er en del af dit arbejds-mindset, kan det hjælpe dig til at tænke i nye baner og løsninger på enhver form for udfordring. Faste strukturer kan være gode nok, men det kan også låse dig fast og forhindre dig i at få nye idéer.

Reaktionen på årets tema fra udstillerne har været et samstemmigt “Yes”, fortæller Signe. Hun har også selv omfavnet temaet: Som tidligere ansat hos Lego har hun inviteret alle udstillere til en workshop faciliteret af Lego Serious Play. Målet: at alle skulle bygge deres vision for 3daysofdesign i Lego, ingen drøm for stor eller for lille. Alt fra helikopterlandingspladser til en gigantisk produktlinje kom på bordet, og selvom mange af idéerne ikke var realistiske, var læringen fra øvelsen værdifuld.

– Hele processen med at lege er også en måde at kommunikere på. Det skaber et rum, hvor folk kan sige ting, de måske ikke ville sige i et strategi-møde. Jeg er selv meget nysgerrig af natur, og det sker ofte, at når nogen siger: “alle skal gå til højre,” så får jeg lyst til at gå til venstre. Det er ikke for at være på tværs, det er blot en nysgerrighed, som også præger mit arbejde, siger hun og reflekterer over, hvor hun selv har mulighed for at lege.

– Jeg har en båd, som jeg vil kalde min legeplads. Og jeg elsker at danse, selvom jeg ikke vil sige jeg er god til det. Det samme gælder at spille fodbold med mine børn, det er jeg heller ikke god til, jeg kan godt lide bare at gøre det alligevel.

3daysofdesign er i 2022 fra 15.-17. juni.

LÆS OGSÅ