
Sæt fantasien fri: Her er succesen bag Montana
I løbet af 35 år er det lykkedes designeren bag det frisættende opbevaringssystem, Peter Lassen, og sønnen, Joakim Lassen, skabe en moderne møbelklassiker, der forener enkelhed og kompleksitet, og som sætter fantasien fri.
AfKunst, kreativitet og kassetænkning
Evnen til at tænke ud af boksen og modet til at træde nye stier er – sammen med en stærk frihedstrang og stor lyst til at gå på opdagelse i kunstens uforudsigelige og udfordrende univers – nogle af forklaringerne på successen bag Montana. I løbet af 35 år er det lykkedes designeren bag det frisættende opbevaringssystem, Peter Lassen, og sønnen, Joakim Lassen, at skabe en moderne møbelklassiker, der forener enkelhed og kompleksitet, og som sætter fantasien fri.
Både kvadratet og kassen var længst opfundet, da Peter Lassen for en halv menneskealder siden udviklede Montana – et enkelt opbevaringssystem, baseret på matematiske beregninger og en 69,6 x 69,6 cm stor kasse. Når systemet alligevel kom til at revolutionere markedet for korpusmøbler, var det først og fremmest, fordi han satte reolen fri.
NYE STIER
Peter Lassen satte reolen fri, og Joakim Lassen viser med Collection, hvad friheden kan bruges til.
– Collection er et af de bærende elementer i en stor internationaliseringsstrategi, som jeg har gjort til min mission som chef, fortæller Joakim Lassen, der har planer om at bære sin fars værk ud på flere markeder i verden, bl.a. til Asien.
– Asien ligger lige til højrebenet, fordi man derude deler den skandinaviske tilgang til design. Vi har et fælles formsprog, og man sætter stor pris på det enkle udtryk, og vi kan derfor springe rigtig mange mellemregninger over, uddyber Joakim Lassen, der mener, at man med Collection kan kommunikere nye funktionsmuligheder.
– Montana er en form for sprog med elementer (bogstaver), der kan sættes sammen til sætninger, som siden kan sættes sammen til fortællinger – det er en måde at kommunikere på, som ikke forsvinder, så langt ud i fremtiden som vi kan se. Reolen vil også være her, når vi ikke er her mere – fordi den kan så meget. Den er gået fra at være en bogreol til at være en displayreol, hvor folk iscenesætter sig selv – hvor de kan fortælle deres personlige historie. Endelig forsvinder behovet for opbevaring ikke lige med det første. Der vil altid være brug for at gemme ting væk, siger Joakim Lassen, der har et tæt samarbejde med sin far, som han i øvrigt beundrer for hans styrke, fokus og evne til at holde fast i sin vision.